Actualitate

Proces stalinist orchestrat de UDMR la Târgu Mureș?

Nu de mult, la Târgu Mureș s-a înregistrat un important eveniment, care a tulburat viața comunității locale. Membrii UDMR Târgu Mureș au decis să se unească pentru a-l demite pe colegul lor, viceprimarul Makkai Gergely (Makkai Grigore). În cunoscuta tradiție a înțelegerilor politice, reprezentanții politici români s-au înfrățit cu cei maghiari și au decis demiterea viceprimarului menționat.

Se pare, însă, că Makkai Gergely nu a dorit să plece fără luptă și a răspuns și el cu ce știa că realizaseră colegii săi din UDMR, care s-au decis să se debaraseze de el.

Așa că, Makkai Gergely a adus în atenția opiniei publice, române și maghiare, unele fapte deosebit de interesante, susținute cu documente, despre prejudicii făcute bugetului public și avntaje de care s-au bucurat reprezentanții UDMR din Consiliul Local Târgu Mureș, cum ar fi:

  • consilierul UDMR, Csiki Zsolt, s-ar fi aflat în conexiune cu prejudicierea bugetului local al Municipiului Tărgu Mureș de către Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert” cu suma de 99.499 de lei (aproape un miliard de lei vechi); director al liceului: Csiki Zsolt, iar prejudiciul a fost consemnat într-un Raport de audit financiar din 2017 (Raportul nr. 902/31.05.2017) și dispus spre recuperare printr-o Decizie din 2019 a de Camera de Conturi Mureș (Decizia 19/21.06.2019). Acțiunea de recuperare a sumei arătate a fost admisă printr-o Hotărâre a Judecătoriei Târgu Mureș, în dosarul nr. 6483/320/2019;
  • Csiki zsolt ar fi consilierul local cu cele mai multe deplasări în străinătate, fără a depune, însă, vreun Raport de deplasare;
  • aceeași persoană ar fi aceea care, în calitate de șef al comisiei de buget din consiliul local, fără nici o pregătire de specialitate, la ordinul organizației județene al UDMR, ar jongla cu bugetul primăriei, de o manieră care duce la paralizarea unor domenii vitale ale municpiului Târgu Mureș;
  • după ce, pentru că a dat dovadă de atitudini antisociale, a fost schimbat din funcția de lider al grupului consilierilor locali ai UDMR, Csiki Zsolt a fost readus în funcție de noul șef al filialei municipale a UDMR (conducerea a fost preluată de președintele județean, Ferenc Peter).

Pe lângă prejudiciul de 99.499 de lei creat municipiului Târgu Mureș, Makkai Gergely a mai semnalat și faptul că un alt consilier județean al UDMR, Peti András, ar fi complice în cazul prejudiciilor aduse aeroportului Transilvania, din Târgu Mureș, prin ignorarea raportului Curții de Conturi pe care l-a semnat în calitate de președinte al Insituției Aero. Makkai Gergely a făcut cunoscut și un număr de dosar, respectiv 247/43/2016, aflat pe rolul instanței supreme din România – Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Obiectul dosarului: conflict de interese/incompatibilitate – constatate de ANI. Stadiul procesual: RECURS, cu alte cuvinte pierdut în prima instanță, cu Următorul termen de judecată 06.03.2020.

Makkai Gergely a comparat soarta ce i s-a pregătit de către șefii și colegii săi din UDMR cu inumanele „procese-spectacol”, puse la cale în timpul Marii Epurări, din perioada cea mai întunecată a stalinismului și care au beneficiat de un mare ecou în presă. Victimele acestor „procese-spectacol” erau descrise de foștii colaboratori și prieteni drept persoane de cea mai joasă speță, diabolici „dușmani ai poporului”, când de fapt ele nu făcuseră altceva decât să displacă conducerii partidului.

Ileana Kiss


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.