Actualitate

Procurorul general Lazăr trebuie să numească urgent un interimar la DNA

Procurorul General al României, augustin Lazăr, este așteptat miercuri să numească un alt interimar la șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după ce delegarea în această funcție a Ancăi Jurma, pentru o perioadă de 6 luni, expiră la sfârșitul zilei de marți.

 

Anca Jurma a anunțat luni, printr-o scrisoare transmisă Secției de procurori a CSM, că nu dorește să i se prelungească mandatul de delegare.

În această situație, procurorul general trebuie să numească un nou șef interimar. Cea mai importantă structură de anchetatori rămâne astfel, fără șef, la sfârșitul zilei de marți.

Anca Jurma a fost numită în locul Laurei Codruța Kovesi în data de 9 iulie 2018, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a acesteia, obligat de Curtea Constituțională.

Majoritatea CCR – au fost 3 opinii separate – nu numai că i-a dat câștig de cauză ministrului Justiției, Tudorel Toader, în privința demiterii lui Kovesi, dar a decis că toți procurorii sunt în subordinea acestuia.

Astfel, s-a ajuns în situația ca un ministru numit politic, fără niciun vot din partea românilor, să fie mai presus de președintele țării, votat de 6,3 milioane de alegători.

Iohannis a fost transformat, practic, într-un simplu semnatar al ordinelor lui Toader.

Mai mult, după ce a decapitat DNA, devenind apărătorul infractorilor din politică, ministrul Justiției vrea să procedeze în același fel cu Ministerul Public: a declanșat și procedura de revocare a Procurorului General al României, Augustin Lazăr.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.