Actualitate

Profesorul Streinu Cercel: Nu sunt vinovat. Să fim prudenți, nu știm ce ne așteaptă

Profesorul Adrian Streinu Cercel, demis, joi, de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății, spune, într-un interviu acordat jurnalistului Mihai Gâdea, că decizia i se pare corectă, adăugând că „oamenii n-au voie să sufere din orgoliul altora”.

Profesorul Streinu Cercel: Nu sunt vinovat

„Am avut o conversație cu ministrul Sănătății. Decizia mi se pare firească. Dacă ministrul consideră că trebuie să facă o schimbare, face o schimbare.
Nu sunt vinovat pentru această situație. Noi am început să vorbim despre carantină încă din ianuarie, când a apărut problema în China”, a spus Streinu Cercel.

Despre planul „vacanța mare”, profesorul a precizat că în document nu apare cuvântul carantină.

„Din păcate nu este nimic adevărat. În planul respectiv nu apare cuvântul carantină. Apare izolare la domiciliu, care poate să însemne propria locuință, locuința de vară, la țară, apartament închiriat, etc. (…) Sunt dezbateri care se fac pe cuvânt.
Planul acesta este unul pe care mi-l asum, eu l-am făcut pentru grupurile de lucru. (…) Documentul nu face referire la carantină”, a spus Cercel.

Cu privire la evoluția pandemie și relaxarea socială, profesorul Adrian Streinu Cercel atrage atenția că trebuie să fim foarte prudenți, până în anul 2022, când va trece acest pericol.

„Trebuie să ne uităm foarte atent la ce urmează să se întâmple în România. Vedem că tendința este în creștere (a cazurilor de COVID -19, n.r). Înseamnă și apariția de cazuri severe. Trebuie să fim foarte atenți la ce urmează. Să fim cât se poate de prudenți, pentru că nu știm ce ne așteaptă. Dacă relaxarea socială este prea abruptă s-ar putea să avem probleme.
(…)Pandemia se termină în 2022, iar un vaccin e posibil să avem în toamna anului 2021”.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.