marți 25 septembrie 2018 4:43 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. Se anunta un VAL DE AER POLAR in ROMANIA. NINSORI in toata tara si TEMPERATURI SCAZUTE
Adpres Market

PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. Se anunta un VAL DE AER POLAR in ROMANIA. NINSORI in toata tara si TEMPERATURI SCAZUTE

AdpresFM - Radio Online Stations  

Temperaturile în acest weekend se vor situa între -12 şi 10 grade.

Prognoza meteo pentru astăzi

Vremea se va încălzi uşor faţă de intervalul precedent, iar valorile termice vor fi în general mai ridicate decât mediile climatologice specifice acestei date. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, uşor mai ridicate în Oltenia, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 şi 5 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi în Maramureş, Crişana, iar noaptea şi în Banat şi local în vestul şi nord-vestul Transilvaniei. În Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi masivele vestice ale Carpaţilor Meridionali vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, dar local şi temporar şi în vestul teritoriului.

Prognoza meteo pentru sâmbătă

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori de temperatură mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. În vestul, nord-vestul şi centrul ţării înnorările vor persista şi treptat se va extinde aria precipitaţiilor. Acestea vor fi sub formă de ploaie în prima parte a intervalului, apoi vor predomina ninsoarea şi lapoviţa, în timp ce la munte va ninge. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

În sudul şi estul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea, când doar pe arii restrânse vor fi mai ales ploi slabe. Vântul va avea intensificări în zona montană, în special la altitudini mari, unde temporar va viscoli ninsoarea şi spulbera zăpada, iar local şi la cote mai reduse pe litoral, în Banat şi spre sfârşitul nopţii şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării şi zona litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade, uşor mai scăzute în depresiuni. Dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

Prognoza meteo pentru duminică

Vremea se va răci faţă de ziua precedentă, iar cerul va avea înnorări temporare. Pe parcursul zilei vor cădea precipitaţii, sub formă de ninsoare în vest, centru, nord şi la munte şi mai ales ploi în restul teritoriului. Noaptea, aria precipitaţiilor va fi în restrângere şi va cuprinde zona de munte, vestul, nord-vestul, local centrul şi doar izolat restul ţării. Cantităţile de apă vor fi pe spaţii mici mai însemnate.

La munte va fi vânt tare, îndeosebi pe crestele montane, unde temporar ninsoarea va fi viscolita şi zăpada spulberată. Vor mai fi intensificări ale vântului, cu precădere ziua, în majoritatea regiunilor, dar cu viteze mai mari şi pe arii mai extinse în regiunile sudice. Temperaturile maxime, situate în jurul mediilor multianuale, se vor încadra între -1 şi 9 grade, iar cele minime, mult mai coborâte comparativ cu noaptea precedentă, se vor situa în jurul a -12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 0-1 grad pe litoral.

Post-ul PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. Se anunta un VAL DE AER POLAR in ROMANIA. NINSORI in toata tara si TEMPERATURI SCAZUTE apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com