Actualitate

Programul ‘Profesori fericiţi pentru România’

Fundaţia Transylvania College, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Herlitz România, a lansat în premieră naţională, joi, la Târgu Mureş, programul „Profesori fericiţi pentru România”, menit să reducă stresul în rândul dascălilor şi să aducă o stare de bine în clase.

Programul este conceput de fondatoarea Transylvania College, Simona Baciu, împreună cu Susan Shapiro, expert internaţional în educaţie şi cu o echipă de specialişti şi psihologi de la universităţi de prestigiu din SUA şi îmbină cercetarea ştiinţifică în domeniul stării de bine şi pentru a atingerea unor obiective cheie.

„Iniţiatorii acestui program propun o abordare simplă, concretă şi directă a ceea ce înseamnă educaţia secolului XXI. Acesta este menit să introducă o serie de tehnici uşor de implementat, care să reducă stresul atât pentru profesori, cât şi pentru elevi, aducând starea de bine emoţională şi comportamentală în clasă. Prin aceasta se creează un nou context în care dascălul este ferit de riscul de extenuare fizică şi emoţională, având instrumentele necesare la îndemână pentru comunicarea bazată pe empatie, compasiune şi respect. ‘Profesori fericiţi pentru România’ este un program inovator bazat pe ultimele cercetări din domeniul neuroştiinţei, destinat cadrelor didactice şi directorilor de şcoli. Dorin ca profesorii să înţeleagă importanţa stării de bine şi a sănătăţii emoţionale pentru ei şi elevii lor, să dezvolte planuri de acţiune pentru menţinerea entuziasmului şi a motivaţiei, reducând stresul şi anxietatea şi să contribuie la formarea unei culturi organizaţionale concentrată pe formarea caracterului şi a deprinderilor pentru o viaţă sănătoasă”, a declarat Simona Baciu.

Iniţiatoarea proiectului consideră că pedagogia acestui secol impune o adaptare a abordării educaţiei pentru a susţine elevii să dezvolte deprinderile necesare pentru a învăţa şi trăi într-o lume într-o continuă schimbare.

Astfel, prin aceste traininguri, profesorul este provocat „să devină un lider cu o strategie bine definită, bazată pe compasiune, rezilienţă şi motivaţie”.

„Scopul programului ‘Profesori fericiţi pentru România’ este să ofere participanţilor la traininguri informaţiile şi resursele necesare pentru a explora şi a aprofunda înţelegerea modului în care tehnicile de reducere a stresului, rezilienţa şi starea de bine pot duce la o predare eficientă, semnificativă, cu un impact imediat asupra procesului de învăţare al elevilor şi a performanţelor şcolare ale acestora”, a precizat Simona Baciu.

Programul a demarat, joi, cu o sesiune de prezentare pentru directorii şcolilor din judeţul Mureş, care au fost invitaţi să contribuie împreună cu profesorii la crearea şi implementarea unei noi culturi educaţionale bazată pe starea de bine, care are un impact direct asupra modului în care elevii învaţă şi performează.

Simona Baciu a spus că profesorii vor învăţa şi experimenta o serie de tehnici moderne şi inovative care ajută atât la dezvoltarea lor individuală cât şi cea a echipei.

„În urma trainingului, investind doar 5 minute pe zi pentru exerciţii practice şi facile, dascălii vor putea remarca schimbări pozitive în viaţa profesională şi personală”, a precizat Simona Baciu, care a arătat că, după lansarea de la Târgu Mureş, prezentat până acum doar în străinătate, acest program inovativ româno-american va fi lansat şi la New York.

Prin programul „Profesori fericiţi pentru România”, organizatorii îşi propun să organizeze o serie de training-uri şi ateliere pentru 150 de profesori şi 30 de directori de şcoli pe parcursul următoarelor 5 luni, până la finalul anului şcolar, fiecare sesiune având câte două etape.

Directorii şcolilor din judeţul Mureş s-au arătat extrem de încântaţi de demararea unui astfel de proiect, arătând că, într-adevăr, starea de spirit a elevilor depinde foarte mult de modul în care se prezintă dascălul la ore.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.