Actualitate

Proiect de Lege: Toate pensiile speciale vor fi recalculate pe baza contributivitatii. Cand cei de la putere au cosmaruri noaptea si viseaza cai verzi pe pereti.

Proiect de Lege: Toate pensiile speciale vor fi recalculate pe baza contributivitatii. Cand cei de la putere au cosmaruri noaptea si viseaza cai verzi pe pereti. Toate pensiile speciale vor fi recalculate ţinând cont de contributivitate, iar procentul virat la Pilonul II de pensii private obligatorii va creşte la 4,75%, potrivit proiectului de buget pe anul 2022.

Potrivit subcapitolului Recalcularea pensiilor din cadrul Anexei aferente Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, instituţia se angajează să aplice la modul general principiul contributivităţii în stabilirea dreptului la pensie, fără a avansa însă un termen clar pentru atingerea acestui obiectiv.

Referitor la pensiile private, principalele măsuri urmărite sunt: Creşterea contribuţiilor către Pilonul II de pensii cu un punct procentual de la 3,75%, cât este în prezent, după transferul contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor, până la 4,75% în 2024.

În ceea ce priveşte cele șase categorii de pensii de serviciu, acestea vor fi recalculate plecând de la principiul contributivităţii, cu respectarea jurisprudenţei Curţii Constituţionale, se mai arată în document, potrivit adevarul.ro.

Potrivit datelor CNPP, cele şase categorii de pensii de serviciu, plătite în baza mai multor legi speciale, sunt cele încasate de foşti funcţionari parlamentari, foşti magistraţi, foşti grefieri, foşti angajaţi ai Corpului Diplomatic şi foşti angajaţi ai curţii de conturi, dar şi foşti piloţi în Aviaţia Civilă.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.