miercuri 15 august 2018 6:37 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / PROTESTE în ţară Lumânări pentru victimele de la Colectiv şi scandări împotriva Guvernului, la Braşov | Peste 1.500 de tineri s-au strâns şi la Ploieşti
Adpres Market
protest-brasov_08138200

PROTESTE în ţară Lumânări pentru victimele de la Colectiv şi scandări împotriva Guvernului, la Braşov | Peste 1.500 de tineri s-au strâns şi la Ploieşti

AdpresFM - Radio Online Stations  

protest-brasov_08138200Câteva sute de persoane s-au adunat, marţi seară, în centrul municipiului Braşov, pentru a-şi arăta solidaritatea cu victimele incendiului de la Colectiv, dar şi pentru a scanda împotriva Guvernului şi a cere demisia vicepremierului Gabriel Oprea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii, în mare parte tineri, s-au strâns, în jurul orei 18.00, în faţa Prefecturii Braşov, unde au aprins lumânări în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Tinerii au venit cu un tricolor şi cu o pancartă pe care scria „Ard îngeri în spitale de atâta nepăsare”.

De asemenea, ei au scandat împotriva Guvernului şi au cerut demisia vicepremierului Gabriel Oprea, strigând „Jos Guvernul”, „România, trezeşte-te” şi „Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame”.

După aproximativ o oră de protest în centrul vechi, în jurul orei 19.00, câteva zeci de tineri s-au îndreptat spre Aula Universităţii, cântând „Deşteaptă-te române”, în timp ce o parte dintre ei au rămas în faţa sediului Prefecturii.

Protestul spontan a fost supravegheat de jandarmi veniţi la faţa locului, fără a se înregistra incidente.

Peste 1.500 de tineri, la un marş în memoria tinerilor morţi în Clubul Colectiv, la Ploieşti

Aproximativ 1.500 de tineri, majoritatea elevi de liceu, au participat, marţi seară, la un marş în memoria victimelor de la Clubul Colectiv din Bucureşti, liceenii aprinzând lumânări şi intonând imnul naţional.

Acţiunea de protest la care au participat tinerii din Ploieşti a început marţi seară, în jurul orei 18.00 şi s-a încheiat la ora 20.00, fiind autorizată, după ce unul dintre organizatori, un tânăr care a împlinit 18 ani, a solicitat şi a obţinut aviz de la primărie pentru organizarea mitingului.

Participanţii s-au adunat în parcul din centrul Ploieştiului, unde au aprins lumânări, după care au plecat în marş pe Bulevardul Republicii, una dintre cele mai circulate artere din oraş.

Ajunşi în faţa statuii lui Mihai Viteazul din cartierul Republicii, tinerii au aprins din nou lumânări. Pe tot traseul, ei au fost însoţiţi de un cordon de jandarmi. Participanţii au cântat imnul naţional, au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului de la Clubul Colectiv şi au purtat pancarte pe care scria ”Eroi în halate, nu şpăgari cu cravate”, ”Rockers never die ”, ”Ne trebuie autorizaţie ca să stăm în picioare?”, ”Bunici la război,părinţii la revoluţie. Este rândul nostru” vrem dreptate”, ”România, deschide ochii”.

Peste 15.000 de persoane protestează, marţi seară, în Capitală.

Alba: Peste 1.000 persoane, la o slujbă de pomenire şi un marş în memoria victimelor de la Colectiv

Peste 1.000 de persoane, în mare parte tineri, au participat, marţi seară, la o slujbă oficiată în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia pentru victimele din Clubul Colectiv, iar apoi participanţii au pornit într-un marş al tăcerii purtând în mâini candele aprinse, transmite corespondentul MEDIAFAX

Slujba din Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia a fost oficiată de protopopul ortodox de Alba Iulia, Teofil Slevaş, şi de cinci preoţi, în memoria victimelor din incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti.

La slujbă au asistat şi alţi 15 preoţi şi profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, care împreună cu participanţii au îngenuncheat în timpul slujbei şi s-au rugat împreună pentru sufletele celor morţi în tragicul incendiu, dar şi pentru sănătatea răniţilor.

O parte dintre participanţi au rămas în afara catedralei, pe treptele lăcaşului sau în curte deoarece nu au mai avut loc în interior.

Părintele Teofil Slevaş a spus, în cuvântul său de la finalul slujbei, că toţi cei veniţi la Catedrala Reîntregirii au dorit să se roage împreună pentru cei care au pierit sau au fost răniţi în incendiul din Clubul Colectiv.

„În această seară, Catedrala Reîntregirii devine catedrala iubirii, a durerii, dar şi a luminii. Prin prezenţa dumneavoastră aici construim o inimă mare în care se regăseşte compasiunea, preţuirea, dar şi credinţa că aceia care nu mai sunt devin fiii luminii dumnezeieşti prin rugăciunile rostite aici în această seară. Biserica a fost şi este alături de tinerii care au avut de suferit în regretatul eveniment din Clubul Colectiv, unii dintre ei pierzându-şi viaţa, alţii zbătându-se între viaţă şi moarte, alţii, atât de mulţi, fiind profund afectaţi fizic şi sufleteşte. Biserica este solidară cu familiile acestora pe care le întăreşte cu cuvintele domnului nostru Iisus Hristos şi cu dragostea creştinească. (…) Acum, cuvintele se sting şi se aprind luminile iubirii. Fiecare candelă purtată în marşul tăcerii din această seară să poarte pe braţele iubirii dumnezeieşti câte un suflet al celor care de acum s-au înălţat la cer. Rugăm pe Dumnezeu să-i odihnească în împărăţia Sa!”, a spus părintele Slevaş.

La finalul slujbei, cei peste 1.000 de participanţi au aprins împreună candele şi, purtându-le în mâini, au pornit într-un marş al tăcerii, coloana fiind deschisă de zece tineri cu steaguri tricolore.

Oamenii au mers în tăcere până la Monumentul Eroilor Revoluţiei, locul unde în decembrie 1989 a izbucnit în Alba Iulia Revoluţia, iar aici au depus candelele aprinse, au  cântat împreună imnul de stat al României şi cântece religioase.

Slujbe de pomenire ale Bisericii Ortodoxe Române pentru cei 32 de tineri care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv au avut loc, începând de luni seară, în mai multe oraşe din ţară, între care Timişoara, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

De asemenea, în ultimele zile, mii de persoane au aprins lumânări şi s-au rugat, formând marşuri ale tăcerii în mai multe oraşe, pentru victimele şi răniţii din clubul Colectiv.

sursa: mediafax.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com