Editoriale

PSD – Unealta ticaloasa care ajuta PNL. Cu pasi repezi, de luni luam drumul dictaturii…

Ieri Camera Deputaților a statutat prin lege abuzurile pe care PNL le instituise prin ordonanță de urgență. În timp ce CCR declarase neconstituționale restrângerile de drepturi și libertăți prin intermediul ordonanțelor, Parlamentul a devenit complicele găștii de infractori de la putere, statutând prin lege aceste încălcări.

PSD - Unealta ticăloasă care ajuta PNL

Nu vă lăsați păcăliți de foițele de staniol în care-au împachetat rahatul! Parlamentul a transformat Starea de Alertă într-un monstru la fel de grav și de dăunător ca și Starea de Urgență. Practic, în acest moment nu mai este nicio diferență între Starea de Urgență și cea de Alertă. Aceleași abuzuri sunt acum statutate prin lege. Problema este că de data aceasta nu se va mai găsi nimeni care să atace legea la CCR.

Ca să înțelegeți cât de aberantă e forma legii, imaginați-vă că Guvernul poate institui cu de la sine putere starea de alertă în 49% din teritoriul țării, fără a avea nevoie de nicio încuviințare. Dacă o instituie de-a lungul unor artere de maximă circulație, practic bagă întreaga țară în blocaj. Asta fără încuviințarea nimănui! De asemenea, starea de alertă la nivel național se va putea prelungi la infinit. E drept, din treizeci în treizeci de zile, cu încuviințarea Parlamentului. Dar nu vă lăsați păcăliți de formulare: Parlamentul e cel care-a scos din burtă acest monstru legislativ, astfel încât votarea dictaturii rămâne o chestie marginală.

Ca o formă supremă de sfidare, Camera Deputaților a păstrat amenzile aberante. Poți lua până la 15 000 lei amendă, aproape la fel de arbitrar ca și până acum. Este absolut strigător la cer ceea ce s-a întâmplat. Raportat la puterea de cumpărare, avem de departe cele mai mari amenzi din lume!

Din nou PSD-ul a fost unealta ticăloasă care-a ajutat PNL să legifereze exact așa cum și-a dorit. În urma votului de ieri, România a încetat să mai fie o țară democratică, trecând în rândul statelor autoritare. Este strigător la cer ceea ce s-a întâmplat. Practic, de luni, intrăm în dictatură prin bunăvoința găștii de parlamentari inconștienți. Iată așadar că ne întoarcem cu pași repezi în dictatură. Vai de capul nostru… (14 Mai 2020: Dan Diaconu)


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.