Actualitate

Kelemen Hunor: Iohannis nu are dreptul sa fie tampit si iresponsabil. Am aflat de la presedintele Iohannis un cretinism, ca am vandut Ardealul…

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că în relația dintre formațiunea sa și Klaus Iohannis a apărut o sincopă serioasă și că recentele sale acuzații privind vînzarea Ardealului ar putea marca o schimbare a politicii prezidențiale în raport cu minoritatea maghiară. Președintele nu are dreptul să fie tîmpit și iresponsabil, mai atrage atenția liderul UDMR, care spune că formațiunea sa încă mai așteaptă dovezi în sprijinul acuzațiilor lui Iohannis.

Rabufnirea lui Kelemen Hunor: Am aflat de la presedinte un cretinism, ca am vindut Ardealul

”Până când nu a ieşit preşedintele cu acea declaraţie că vrem să dăm Ardealul, nu ştiu cui, să-l furăm în camere secrete din Parlament, eu nu ştiam că Parlamentul are camere secrete, dar am aflat de la preşedintele Republicii, nu. Noi am vândut Ardealul nu ştiu cui. Deci, cretinism, ca să citez un clasic în viaţa” a spus liderul UDMR într-un interviu acordat ziaristului Ion Cristoiu.

”Problema e că de la această autoritate, de la tribuna instituţiei prezidenţiale au fost spuse aceste vorbe(…) Deci nu ştiu ce s-a întâmplat. S-ar putea să fie o schimbare de paradigmă în ceea ce priveşte abordarea comunităţilor etnice, abordarea comunităţii maghiare din partea statului. Asta vom vedea un pic mai încolo, nu putem spune astăzi că există o astfel de schimbare de paradigmă şi această perioadă a fost folosită să fie anunţată această schimbare. Nu-mi dau seama dacă e aşa sau nu, dacă e aşa e o greşeală. Ar fi o greşeală.

Nu pot să trag, în acest moment, o concluzie, dar consecinţe în zona politică, în relaţiile politice vor exista, fiindcă preşedintele a folosit limba maghiară într-un mod sarcastic, spunând că este instrumentul trădării. Nu foloseşti o limbă în batjocură, că toate limbile sunt frumoase, trebuie respectate, după aceea să arăţi către două partide din Parlament spunând că ei tranzacţionează Ardealul, trebuie să vii să spui uite am aceste informaţii, am aceste argumente, am dovezi. Dacă nu, rămâi…

Eu pot să vorbesc prostii pentru că n-am informaţii secrete. Pot să-mi permit, Constituţia îmi dă voie, îmi dă acest drept să fiu tâmpit, să fiu iresponsabil, dar un preşedinte nu poate să fie iresponsabil sau, dacă face un astfel de anunţ, trebuie să vină şi cu dovada. Mă rog, eu mai stau şi mai aştept, dar rămân aceste consecinţe, fiindcă în 30 de ani am făcut aceste înţelegeri cu aproape toate partidele româneşti şi toate partidele româneşti au făcut înţelegere cu noi, nu pentru a face înţelegeri de dragul artei, ci fiindcă aşa era bine pentru România.

Aşa era bine pentru pacea interetnică, aşa era bine pentru toată societatea românească, să mergem către acel deziderat pe care noi am considerat că e un deziderat major, naţional. NATO, UE şi această colaborare a avut un efect extrem de important din acest punct de vedere, cerut de societate, de aliaţi, de viitorii aliaţi. Şi acum să spui, după 30 de ani, că acel care stă de vorbă cu politicienii maghiari trădează, înseamnă că spui că în 30 de ani cei care au făcut înţelegeri au trădat. Asta e problema şi consecinţele de aici vor apărea mai departe” conchide Kelemen Hunor. (B.T.I.)


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.