Actualitate

Radio Europa Liberă, disponibilă din nou românilor

Radio Europa Liberă, operat de o companie ce funcționează, conform legii, independent, dar este finanțată de Congresul SUA, își reia operațiunea în România la circa 10 ani de la sistarea acesteia. 

Iată ce scrie Neculai Constantin Munteanu, pe site-ul romania.europalibera.org: “România se află în pragul comemorării a treizeci de ani de la Revoluția din decembrie 1989. Și, în ciuda unor derapaje de la valorile democrației occidentale, este membră a Uniunii Europene și a organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

Dar, ca un făcut, exact în anul în care preia președinția Consiliului Uniunii Europene, țara e condusă de moștenitorii „democrației originale”, inventată de Ion Iliescu. Și, nu întâmplător, violențele Jandarmeriei din 10 august 2018, au fost comparate cu violențele mineriadei din 1990”.

Ediția românească este condusă de Sabina Fati, în calitate de managing editor – România și Oana Serafim – directoarea Departamentului de Limbă Română (România și Rep. Moldova), redactorul-șef pentru Europa Liberă-București fiind Adelina Rădulescu. 

În vara anului trecut, când a anunțat relansarea programelor în Bulgaria și România, Radio Europa Liberă nota că oficialii guvernamentali, reprezentanții societății civile și jurnaliștii din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și diviziunea socială le subminează sistemele politice. “Începând din decembrie 2018, RFE / RL va oferi rapoarte și analize multimedia în limba bulgară și română și va colabora cu mass-media locală pentru a amplifica proiectele existente care promovează răspunderea publică și dezvăluie știrile false.”


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.