Actualitate

Rafila la aduieri despre demiterea lui Arafat: Sunt multumit de Arafat, este un profesionist foarte bun si a facut o treaba foarte buna. Rafila se vrea la butoanele CNSU.

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a fost întrebat, miercuri, la audierile din comisiile de specialitate, dacă ar trebui să-l demită pe secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut un rol central în gestionarea pandemiei de COVID.

În replică, Alexandru Rafila a precizat că el personal este mulţumit de Arafat, pe care l-a catalogat drept un foarte bun profesionist, şi de treaba foarte bună pe care a făcut-o în ţară DSU, dar că trebuie schimbat mecanismul de luare a deciziilor, astfel încât Ministerul Sănătăţii să aibă un rol decisiv în gestionarea pandemiei, nu Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Rafila se vrea el la butoanele deciziilor CNSU

Măsurile de sănătate publică trebuie luate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătăţii să răspundă. (…)

Voi avea o discuţie la nivelul Guvernului, cu Ministerul de Interne, încât acest mecanism să fie schimbat şi Ministerul Sănătăţii să aibă toate pârghiile la dispoziţie, inclusiv informaţiile legate de situaţia asistenţei medicale din ţară în timp real, la Ministerul Sănătăţii, pentru că nu putem lucra ca un fel de anexă a unei structuri controlate de oameni care nu sunt din Ministerul Sănătăţii, a declarat Alexandru Rafila.

Vă daţi seama că nu este treaba mea acest lucru. Mi se pare hazardată şi întrebarea. Nu este treaba mea. Important e ca fiecare să ne facem cât mai bine treaba acolo unde suntem nomnializaţi. Şi cum am spus, activitatea DSU este în mod evident o activitate de bună calitate. Am spus-o tot timpul. Nu văd de ce trebuie să vă răspund eu la această întrebare, a răspuns Rafila.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.