marți 21 august 2018 4:14 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / RĂZBOI între Raed Arafat și Cătălin Tolontan | Acuzații de corupție
Adpres Market
smurd_02_aef0f83416

RĂZBOI între Raed Arafat și Cătălin Tolontan | Acuzații de corupție

AdpresFM - Radio Online Stations  

smurd_02_aef0f83416Jurnalistul Catalin Tolontan a lansat o investigatie referitoare la modul in care pompierii au primit sponsorizari, invocand in acest caz si numele secretarului de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat.

„Mari companii de servicii publice precum Apa Nova si GDF Suez. Toata floarea cea vestita a hipermarketurilor, de la Billa la Kaufland si de la Lidl la Carrefour.

Sutele de magazine din lantul Mega Image. Dar si Asociatia Dedeman. Plus Magazinul Unirea Shopping Center. Sau firma UTI a lui Tiberiu Urdareanu si SC Niro a lui Nicolae Dumitru „Niro”.

Toate acestea si multe altele au sponsorizat Asociatia pompierilor din Dealul Spirii”, scrie Catalin Tolontan pe site-ul sau, intr-un articol postat vineri dimineata si intitulat „#Colectiv: Drapelul tesut cu fir de spaga. Lista firmelor care au dat bani pompierilor. De ce tace Arafat?”.

„Fundatia SMURD este una dintre cele care au sponsorizat si ele ISU. Cand romanii au trimis banii la fundatia SMURD nu s-au gandit ca acesti bani ajung ca sa se plimbe sefii ISU prin lume”, adauga jurnalistul.

In replica, sambata dimineata, Raed Arafat a transmis, pe Facebook, ca s-a asteptat ca Tolontan sa il contacteze inainte de a mentiona numele serviciului medical de urgenta infiintat de el.

„M-am asteptat ca inainte de a scrie ceva mentionand numele meu si al Fundatiei pentru SMURD in mod negativ, domnul Tolontan sa ma contacteze si sa clarifice lucrurile din articolul dansului”, scrie pe Facebook Raed Arafat, care ofera si un drept la replica al SMURD.

„Eu nu am tacut si nu am tolerat ce se intampla la ISU Bucuresti. Problemele erau destul de grave, mai ales din punctul de vedere al interventiei la unele tipuri de risc, iar rezultatul a fost (…) schimbarea conducerii si punerea la dispozitia inspectorului general al IGSU a sefului ISU Bucuresti.

(…) Pana si dl Tolontan recunoaste ca, dupa schimbarea conducerii, incepand cu 2015, lucrurile stau altfel la ISU Buc-IF. Sunt total de acord ca solicitarea de sponsorizari de la firme si agenti economici pe care ii controleaza ISU Bucuresti este un conflict de interese foarte serios si este de natura de a afecta corectitudinea si echidistanta celor care efectueaza controalele si inspectia la diferite firme.

Nu inteleg insa ce se doreste prin amestecul Fundatiei pentru SMURD in aceasta problema. Fundatia pentru SMURD nu este un agent economic controlat de ISU Bucuresti sau de orice structura ISU si are ca menire sprijinirea structurii SMURD din cadrul ISU conform statutului aporobat la tribunal.

Donarea de echipamente si finantarea de cursuri pentru personalul SMURD nu genereaza un conflict de interese cu activitatea ISU. Mai mult, exista multe astfel de organizatii si fundatii in lume care fac lucruri similare cu ce face Fundatia pentru SMURD, iar sursa de finantare principala este cea din 2%. Inca de la inceput la nivelul Fundatiei pentru SMURD s-a stabilit un cod deontologic prin care am evitat intrarea in orice forma de conflict de interese.

Am avut oferte de sponsorizari de la firme de medicamente, de la clinici private si de la multe alte entitati care erau clar in conflict de interese cu activitatea mea. ce a dus la respingerea lor indiferent de sume. Am refuzat sume importante de la firme care fabrica tigari sau alcool si am incercat tot posibilul sa ramanem transparenti cu ce facem. Astfel, mentionarea Fundatiei fara discernamant in articolul la care ma refer este de natura de a aduce grave prejudicii activitatii Fundatiei pentru SMURD intr-un mod total nejustificat”, se arata in mesajul lui Raed Arafat.

sursa: ziare.com

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com