Actualitate

Răzvan Cuc anunță intensificarea controalelor și dotarea mașinilor cu dispozitive de siguranță

Companiile vor fi obligate să doteze camioanele și alte mijloace de transport cu dispozitive suplimentare de securitate, a declarat sâmbără ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, care a anunțat și o intensificare a controalelor, în urma accidentului grav produs sâmbătă dimineață.

Ministrul a spus că inspectori de la siguranța circulației și echipaje ale poliției vor controla tahografele camioanelor și timpii de conducere.

În același timp, prin ordin de ministru, companiile vor fi obligate să doteze mașinile cu scanere care pot identifica starea de oboseală a șoferilor, sau dispozitive care avertizează șoferul că mașina a ieșit de pe banda pe care circulă. „Firmele ar trebui să fie deschise la astfel de măsuri de securitate”, a spus Cuc.

În cazul accidentului din Ialomița, ministrul a spus că tahometrul camionului a fost recuperat, că este destul de avariat, dar că specialiști de la RAR, siguranța circulației și de la firma producătoare încearcă să acceseze datele, pentru a vedea cu ce viteză se deplasa mașina. „Drumul a fost marcat corespunzător, nu a fost o problemă de marcaje, de siguranță a circulației”, a spus ministrul.

Bilanțul final al accidentului rutier produs în zona localității Sfântul Gheorghe din Ialomița arată că 10 oameni au murit și șapte au fost răniți. Polițiștii rutieri au stabilit că accidentul s-a produs după ce un TIR a pătruns pe contrasens și a lovit microbuzul care ducea, sâmbătă dimineața, pasagerii spre locurile de muncă.

Sursa: News 24 Romania.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.