Sanatate

Reguli de aur pentru prevenirea infarctului

Infarctul miocardic este denumirea medicala a necrozei miocardice acute. De regula, infarctul este cauzat de trombi (cheaguri formate la nivelul arterial, venos) care blocheaza circulatia fluxului sangvin si produc necroza ischemica a muschiului cardiac.


Cele şase reguli care trebuie urmate pentru ca riscul apariţiei acestei boli să scadă foarte mult sunt, potrivit Mayo Clinic:

– Renunţarea la fumat

– Menţinerea unei greutăţi corporale în limitele normale/ BMI în intervalul 18,5 – 24,9

– Alocarea a cel puţin 150 de minute pe săptămână pentru exerciţii fizice; 30 de minute zilnic, timp de cinci zile

– 7-8 ore de somn pe noapte; reducerea timpului petrecut în faţa ecranelor

– Consumul a maximum un pahar de alcool pe zi

– Respectarea unui regim alimentar sănătos; evitarea alimentelor procesate, a celor prăjite, a pâinii/produselor de patiserie şi a zahărului

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de decese la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În 2016, 17,9 milioane de persoane au murit din cauza acestora, reprezentând 31% din numărul total al deceselor. 

Preluare realitatea.net


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.