Social Media

Reteta de capsunata. Este o bautura ideala pentru parinti si copii!

Sezonul capsunilor este aici, asa ca trebuie sa profiti din plin de aceasta perioada.

Capsunata se prepara foarte repede, dar trebuie lasata un timp la macerat. Puteti incerca bautura si in varianta fara alcool, pe care sa le-o oferiti copiilor.
Data viitoare cand iti este pofta de o bautura racoritoare delicioasa, trebuie sa incerci aceasta reteta de capsunata! Este foarte simplu de facut acasa, si o poti imparti intregii familii, fiind o bautura ideala pentru vara.

Reteta de capsunata, ideala pentru parinti & copii

Daca pana acum nu ai facut vreodata capsunata, procesul este unul relativ usor. Seamana foarte bine cu visinata si zmeurata, si are nevoie de un timp similar in care sa fie lasata la macerat. Daca vrei sa o oferi celor mici, nu trebuie lasata timpul complet.

Reteta de capsunata

In cazul copiilor, capsunata se prepara si mai repede, fata de versiunea cu alcool. Poate fi amestecata cu putina apa daca este prea dulce, inainte de a o oferi micutilor. Le va combate in primul rand pofta de suc carbogazos. In varianta cu alcool, sunt cativa pasi in plus pe care trebuie sa ii urmati. Chiar si asa, este o bautura de casa perfecta pentru sezonul de vara.

Ingrediente necesare:

– 3 kilograme de capsuni

– 1,5 litri de alcool, peste 90 grade /
sau vodka

– 1,3 kilograme de zahar

Mod de preparare:

Fructele se spala foarte bine si se curata de codite si frunze. Se adauga printr-o strecuratoare si se spala cu mai multe jeturi de apa rece. Trebuie indepartate toate impuritatile de pe capsune inainte sa faceti capsunata propriu-zisa.

Capsunile mai mari se taie in sferturi sau jumatati. Intr-un borcan de 5 litri, de sticla, se adauga fructele si zaharul in straturi. Procesul trebuie repetat pana cand au fost adaugate toate fructele. Dupa o ora se amesteca usor, pentru dizolvarea mai rapida a zaharului.

Urmatorul pas pentru a face o capsunata delicioasa este sa mai amestecati o data, dupa care sa puneti un capac borcanului. Recipientul se pune peste noapte la rece. A doua zi se poate adauga si alcoolul. Se mai amesteca inca o data dupa care se lasa la macerat apeoximativ 3-4 saptamani.

Dupa aceasta perioada de timp, cand este gata, capsunata se strecoara cu ajutorul unei site sau printr-o bucata de tifon. Se pune in recipiente de sticla, care se tin intr-un loc racoros. Daca vreti sa preparati bautura fara alcool, e gata in doar cateva zile. Poate fi lasata in acest caz pana la o saptamana.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...



Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.