Retete

Reteta Ottolenghi: Persian Love Cache

Cristina Mehedinteanu este un tanar Pastry Chef care lucreaza de ani buni la Londra. Pana acum a acumulat experienta ca Pastry Chef @Ottolenghi Belgravia, Pastry Chef @Harrods, Pastry Chef @Orée, Pastry Chef @Peyton and Byrne.

La Sanatatea in Bucate, Cristina a pregatit Persian Love Cake – un desert delicios, marca Ottolenghi.

Ingrediente

  • 240 g faina de migdale
  • 135 g zahar Demerara
  • 135 g zahar brun moale
  • 50 g faina de hrisca
  • 80 g unt nesarat rece, cuburi
  • sare
  • 160 g iaurt grecesc gras
  • 90 g oua (2 oua medii)
  • 1 lingurita mahleb
  • nucsoara pudra

Pentru decor:

  • mascarpone
  • fistic
  • boabe de rodie
  • zahar pudra

Incalzim cuptorul la 180 g si incepem sa preparam baza amestecand cele doua tipuri de faina cu zaharul, sarea si untul. Vom obtine un aluat ca cel de tarta.

Cantarim 430 g din acest aluat si il punem in alt bol, unde il amestecam cu ouale, iaurtul si mirodeniile. Vom obtine astfel un mix umed.

Intr-o forma de silicon punem baza de aluat, presand-o cu o lingurita, apoi umplem formele cu mixul umed. Coacem 30-35 min la 180 g, racim si decoram cu mascarpone, fistic si boabe de rodie.

Urmareste episodul Chef Talks cu Cristina Mehedinteanu, pe canalul YouTube Marius Tudosiei

Lasa un comentariu...

Lasa comentariul tau...

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com