Actualitate

Rețeta zilei

buburuza.ro   buburuza.ro

Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a găti sarmale de post:

o varză murată mare
450 de grame de ciuperci Champignon
un morcov ras
o felie mică de țelină rasă
o ceapă mare tocată fin
130 de grame de orez
suc de roșii 300 de ml
pastă de roșii, 3 linguri
2-3 frunze de dafin
ciumbru uscat, o linguriță
pătrunjel verde tocat mărunt, o legătură
sare și piper boabe și măcinat
cimbru, două crenguțe
oregano praf
ulei, 2-3 linguri

Cum se prepară sarmalele de post așa cum le gătesc măicuțele de la Mănăstirea Prislop, din apropiere de satul Silașul de Sus, județul Hunedoara. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi:

>Pune pe foc o oală în care încingi 2-3 linguri de ulei
>Călim ceapa care anterior a fost tocată mărunt până devine sticloasă
>Se adaugă jumătate din morcovul ras și îl călim circa un minut
>Se pun și ciupercile spălate, curățate și tocate. Le călim până se înmoaie
>Orezul spălat și bine scurs se adaugă și el
>Acum adăugăm cimbru, sare, piper și pătrunjel tocat mic
>Compoziția formată mai stă pe foc 2-3 minute
>Se ia fiecare frunză de varză murată și se adaugă din compoziția de legume cu orez, aproximativ o lingură și se rulează sarmaua
>Luăm o oală și punem pe fundul ei frunze de varză tăiate julien, restul de morocov și țelina rasă mărunt
>Se adaugă sarmalele rulate bine astfel încât să nu se desfacă, în straturi
>Între straturile de sarmale se adaugă varză rasă și boabe de piper
>Se adaugă sucul de roșii, crenguțe de cimbru și oregano uscat
>Se adaugă ulei și boabe de piper
>Apa fierbinte trebuie să acopere sarmalele
>Se fierb la foc mic, cu capacul pus circa 30 de minute
>Se adaugă apă dacă este nevoie
>După ce au fiert se dau la cuptorul încins în prealabil la 200 de grade Celsius
>După ce au stat 45-50 de cuptor, se scot
>Se servesc calde
>Merg foarte bine cu mămăligă, smântână și ardei iute.

pni.ro%20

Comment here