vineri 21 septembrie 2018 8:51 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / REVOLTĂ a imigranţilor ajunşi în Slovenia | Nemulţumiţi de condiţii, au DAT FOC unor pături şi au distrus corturile puse la dispoziţie de armată
Adpres Market
europe-migrants-slovenia-5

REVOLTĂ a imigranţilor ajunşi în Slovenia | Nemulţumiţi de condiţii, au DAT FOC unor pături şi au distrus corturile puse la dispoziţie de armată

AdpresFM - Radio Online Stations  

Slovenian policemen look on as a fire sweeps through a migrant camp in BreziceIncendiul izbucnit miercuri într-o tabără de refugiaţi din Slovenia a fost provocat de imigranţi care au dat foc unor pături, nemulţumiţi de condiţii, după ce au intrat în ţară traversând înot un râu, relatează Associated Press în pagina electronică.

După ce au fost blocaţi afară, în ploaie şi frig, zile şi nopţi la rând, zeci de mii de imigranţi care încearcă să ajungă în vestul Europei prin Balcani şi-au pierdut răbdarea.

Un incendiu izbucnit la principala tabără de refugiaţi de la frontiera Sloveniei cu Croaţia a distrus miercuri aproximativ 12 corturi instalate de armată, în timp ce numeroşi imigranţi, majoritatea bărbaţi tineri, scandau: „Lăsaţi-ne să plecăm!”.

Guvernul a informat că investighează în continuare cauzele incendiului, însă poliţia din tabără a declarat pentru AP că imigranţii au incendiat pături furnizate de UNHCR intenţionat, pentru a protesta faţă de condiţiile din tabăra de la periferia oraşului Brezice.

Mulţi dintre cei care cereau să poată pleca din Slovenia către Austria, Germania şi alte state din Uniunea Europeană au intrat în ţară cu o noapte înainte, traversând înot râul Sutla, care marchează frontiera dintre Slovenia şi Croaţia. Aproximativ 1.000 de persoane au trecut prin apa rece care le ajungea până la piept.

Mulţi imigranţi din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa sunt dezamăgiţi, pentru că la începutul călătoriei lor în Turcia li s-a spus că partea cea mai grea se va încheia după ce vor ajunge în state UE, precum Croaţia sau Slovenia. Mulţi se aşteptau ca alte ţări să le permite trecerea liberă către statele occidentale mai prospere, în special Germania.

„Nu credeam că Europa este aşa: fără respect pentru refugiaţi, nu ne tratează cu demnitate. De ce este Europa aşa?”, se întreba Ari Omar, un imigrant din Irak.

Secretarul de stat din Ministerul sloven de Interne, Bostjan Sefic, a declarat că tabăra de la Brezice a fost construită pentru a adăposti 250 de persoane, nu 4.000 câte au intrat în ţară începând de marţi.

În aceste condiţii, peste 3.000 de persoane care au traversat frontiera miercuri noapte au fost nevoite să stea în lanul de porumb, înconjurate de poliţie şi armată, până ce autocarele le vor putea transporta spre Austria.

sursa: gandul.info

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com