Sport

Rezultat mare pentru sportul românesc. Ne-am calificat in extremis la Campionatul European

Succes la volei
Succes la volei

Performanță importantă pentru sportul românesc: România s-a calificat dramatic la turneul final al Campionatului European 2019 de volei feminin.


Selecţionata feminină de volei a României s-a calificat dramatic la turneul final al Campionatului European 2019, miercuri seara, după ce a învins echipa Bosniei-Herţegovina cu scorul de 3-2 (25-17, 19-25, 21-25, 25-17, 15-9), la Lukavac, în ultimul său meci din Grupa F a preliminariilor.

Băieții aveau deja acontată calificarea, în timp ce fetelor le era necesar un punct în deplasarea din Bosnia-Herțegovina.

Campionatul European feminin de volei va avea loc în perioada 23 august – 8 septembrie 2019, tot în patru țări: Ungaria, Turcia, Polonia și Slovacia. Sunt calificate conform clasamentului european din 2017 Serbia, Olanda, Azerbaidjan, Italia, Rusia, Belarus, Germania și Bulgaria. Din preliminarii, până în momentul de față, s-au mai calificat Belgia, Croația, Grecia, Ucraina, Franța, Portugalia, Finlanda și Spania.

România se putea califica de sâmbătă, dar a cedat în faţa Spaniei, în sala din Alexandria. Circa 1200 de oameni au umplut până la refuza sala din Lukavac, sperând la o calificare istorică a gazdelor.

România a mai evoluat la 11 Campionate Europene până în prezent. Echipa din 1963 a reuşit să obţină medalia de bronz. Europeanul din acel an a fost organizat chiar în ţara noastră, iar URSS s-a încoronat drept campioană europeană.

Preluare realitatea.net


Lasa comentariul tau...