Sport

Rezultat mare pentru sportul românesc. Ne-am calificat in extremis la Campionatul European

Succes la volei
Succes la volei

Performanță importantă pentru sportul românesc: România s-a calificat dramatic la turneul final al Campionatului European 2019 de volei feminin.


Selecţionata feminină de volei a României s-a calificat dramatic la turneul final al Campionatului European 2019, miercuri seara, după ce a învins echipa Bosniei-Herţegovina cu scorul de 3-2 (25-17, 19-25, 21-25, 25-17, 15-9), la Lukavac, în ultimul său meci din Grupa F a preliminariilor.

Băieții aveau deja acontată calificarea, în timp ce fetelor le era necesar un punct în deplasarea din Bosnia-Herțegovina.

Campionatul European feminin de volei va avea loc în perioada 23 august – 8 septembrie 2019, tot în patru țări: Ungaria, Turcia, Polonia și Slovacia. Sunt calificate conform clasamentului european din 2017 Serbia, Olanda, Azerbaidjan, Italia, Rusia, Belarus, Germania și Bulgaria. Din preliminarii, până în momentul de față, s-au mai calificat Belgia, Croația, Grecia, Ucraina, Franța, Portugalia, Finlanda și Spania.

România se putea califica de sâmbătă, dar a cedat în faţa Spaniei, în sala din Alexandria. Circa 1200 de oameni au umplut până la refuza sala din Lukavac, sperând la o calificare istorică a gazdelor.

România a mai evoluat la 11 Campionate Europene până în prezent. Echipa din 1963 a reuşit să obţină medalia de bronz. Europeanul din acel an a fost organizat chiar în ţara noastră, iar URSS s-a încoronat drept campioană europeană.

Preluare realitatea.net


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.