Dezvaluiri

Româncă decorată de regele Felipe al Spaniei cu Ordinul de Merit Civil

O româncă din Spania, Alice Mihaela Cozma, a fost decorată de Regele Felipe al VI-lea cu Ordinul de Merit Civil. Tânăra în vârstă de 32 de ani a primit distincția pentru eforturile sale depuse în folosul comunității locale din orașul în care trăiește, notează digi24.ro.

Alice Mihaela Cozma este voluntar la Crucea Roșie spaniolă, unde a lucrat inclusiv ca șofer de ambulanță. Ea studiază în prezent pentru a deveni infirmieră și este angajată la o farmacie.

Tânăra și-a pierdut mama de mică, iar la 19 ani a plecat din România în Spania.

Prin ceremonia de acordare a Ordinului de Merit Civil, regele Spaniei îi răsplătește pe cetățenii anonimi și harnici, care pun binele comun mai presus de propriile interese și care, prin gesturile lor, fac din lume un loc mai bun.

Pe lângă ceremonia oficială de decernare a medaliilor și rostire a discursurilor, familia regală spaniolă petrece momente în privat cu câștigătorii, într-o altă încăpere a Palatului Regal, care nu este accesibilă camerelor de luat vederi. În acel moment, toți laureații au ocazia de a sta câteva minute cu regele și regina și cu fiicele acestora.

Alice mărturisește că nu a reușit să stea mult timp de vorbă cu ei, dar a fost suficient pentru a face o fotografie mult dorită cu prințesa Leonor și cu Infanta Sofia, fiicele cuplului regal. Iar presa spaniolă scrie că regele Felipe a fost cucerit de accentul româncei care trăiește în Extremadura.

„M-am simțit foarte mândră, a fost o onoare să mă întâlnesc cu toți câștigătorii. Și ne-au tratat minunat, m-am simțit binevenită”, a declarat Alice Mihaela Cozma pentru presa spaniolă.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.