marți 13 noiembrie 2018 4:44 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / România nu recunoaşte legitimitatea şi condamnă alegerile din regiunile separatiste din Ucraina
Adpres Market

România nu recunoaşte legitimitatea şi condamnă alegerile din regiunile separatiste din Ucraina

AdpresFM - Radio Online Stations  

România nu recunoaşte legitimitatea şi condamnă alegerile din regiunile separatiste din Ucraina
România nu recunoaşte legitimitatea şi condamnă alegerile din regiunile separatiste din Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, sâmbătă, că nu recunoaşte legitimitatea alegerilor în regiunile controlate de separatişti din Doneţk şi Lugansk, pe teritoriul Republicii Ucraina, şi condamnă ferm organizarea acestora.


„Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaşte legitimitatea aşa-numitelor ‘alegeri’, din data de 11 noiembrie 2018, în regiunile controlate de separatişti din Donetsk şi Lugansk, pe teritoriul Republicii Ucraina şi condamnă ferm organizarea acestora, ce contravine grav ordinii constituţionale ucrainene şi angajamentelor asumate în cadrul acordurilor de la Minsk, formatul agreat care vizează soluţionarea pe cale paşnică a conflictului”, transmite MAE, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe reiterează sprijinul său pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele sale recunoscute la nivel internaţional şi condamnă orice încercare de ignorare a normelor internaţionale şi de subminare a eforturilor de realizare a păcii în estul Ucrainei.

De asemenea, MAE solicită ajutorul părţilor responsabile pentru a depăşi criza şi a găsi soluţii.

„Ministerul Afacerilor Externe face apel la părţile responsabile să se implice activ în dialog pentru depăşirea crizei actuale şi identificarea de soluţii în conformitate cu normele dreptului internaţional şi cu dorinţa tuturor statelor europene de a trăi în pace şi securitate”, mai transmite Ministerul de Externe.

Pe data de 11 noiembrie, în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk vor avea loc alegerile generale. Alegătorii din cele două state autoproclamate (Republica Populară Donţek şi Republica Populară Lugansk) sunt chemaţi la urne pentru a vota liderii de stat şi membrii Consiliilor Populare. Alegerile au fost convocate după ce Alexander Zakharchenko, liderul regiunii Donţek, a fost asasinat, la finalul lunii august.

Preluare realitatea.net

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com