Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Sanatate

România, pusă la zid de OMS: ce trebuie să facă Guvernul imediat, pentru a preveni valul 4!

OMS caută soluţii prin care statele europene să prevină cu succes valul 4 sau să-i limiteze efectele, în cazul ţărilor în care pandemia a devenit din nou agresivă.

Varianta Delta este acum majoritară în Europa, iar autorităţile sanitare au venit cu o nouă recomandare pentru Guverne: să crească numărul testelor gratuite.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC) le-au cerut împreună ţărilor europene „să-şi întărească eforturile” pentru a preveni cazurile de contagiere, în cadrul unui comunicat comun.

Ce măsuri recomandă OMS?
„OMS recomandă ca ţările să crească accesul la teste gratuite, dezvoltând secvenţierea, să stimuleze cazurile-contact să se plaseze în carantină şi cazurile confirmate să se izoleze, consolidând monitorizarea pentru a rupe lanţurile de transmisie şi a se asigura că persoanele asupra cărora planează cele mai mari riscuri sunt vaccinate”, au spus şefii OMS.

Varianta Delta, ravagii în 19 ţări europene
Varianta Delta a noului coronavirus este majoritară în 19 state europene. În aceste ţări, partea mediană a virusului iniţial detectată în India se apropie de 70%, potrivit datelor puse la dispoziţie de OMS.

Pandemia de COVID-19 a accelerat în această săptămână în lume (+9%), în special în Europa (+26%) şi în SUA, unde saltul depăşeşte 60%, sub efectul variantei Delta, potrivit unui bilanţ al AFP care se opreşte joi.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.