luni 24 septembrie 2018 5:37 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Românii din Italia ies în stradă | ”Solidari cu mișcările din România!”
Adpres Market
milano-man

Românii din Italia ies în stradă | ”Solidari cu mișcările din România!”

AdpresFM - Radio Online Stations  

milano-manRomânii din Italia se mobilizează în aceaste zile pentru organizarea unor manifestații în ”semn de solidaritate cu România”. Pe Facebook a fost deja creat un eveniment, ”Milano – Colectiv. Diaspora in strada”, care la ora publicării acestui material avea peste 10000 de invitații trimise, din care 435 persoane au răspuns afirmativ participării și peste 570 au bifat că ar fi interesați.

Manifestația este programată pentru vineri, ora 19.00, în fața Consulatului General al României la Milano, relatează gazetaromaneasca.com.

Toți cei interesați pot accesa următorul link: https://www.facebook.com/events/168864610130628/

Iată și textul pe care l-au publicat organizatorii:

„Tragedia de la #Colectiv va rămâne pentru totdeauna imprimantă în memoria noastră. Din cauza iresponsabilității și corupției am pierdut 32 de suflete frumoase. Totul are o limită! Răbdarea noastră a ajuns la capăt! S-a ajuns prea departe cu abuzul de putere și nepăsarea celor care ne conduc.

Romanii din diaspora sunt în deplină solidaritate cu mișcările din România!

Ce vrem?

1. Vrem anchetă rapidă, corectă şi transparentă în investigarea tragediei! Vrem să li se comunice cetățenilor rezultatul anchetei.

2. Vrem demisii ACUM! Vrem demisia Primarului Sectorului 4, Cristian Popescu „Piedone” şi a Vicepremierului Gabriel Oprea! Vrem demisia Ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu! Vrem demisia şefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență!

3. Vrem ca toți cei care au participat la operațiunile de salvare să poată vorbi liber, fără să fie amenințați!

4. Vrem revizuirea de urgență a planurilor de intervenție pentru situații de urgență, pentru incendii și pentru cutremure, care în București ar putea produce zeci de mii de victime! Activitatea comercială în clădiri neconsolidate și care prezintă risc de prăbușire trebuie interzisă!

5. Vrem ca toate cluburile, pub-urile, restaurantele din țară care găzduiesc evenimente similare să fie verificate în regim de urgență pentru a se asigura că dețin infrastructura necesară în caz de incendiu. Vrem ca materialele fono- și termoizolante care nu sunt ignifuge să fie interzise!

6. Vrem minim 10% din PIB pentru sănătate, media europeană a finanţării pentru acest domeniu!

7. Vrem să nu se mai închidă spitale, ci să se construiască altele noi! Vrem ca personalul să fie bine remunerat și instruit, atât medicii cât și auxiliarii! Vrem demisii la vârful Ministerului Sănătății pentru amânarea dării în folosință la timp a Unității Moderne pentru Arși de la Spitalul Floreasca!

8. Vrem echipament modern pentru pompieri și pentru toți cei care lucrează DIRECT pentru salvarea oamenilor! Vrem ca salariile lor să crească, iar condițiile lor de lucru să le fie îmbunătăţite.

9. Vrem introducerea în programa școlară obligatorie, clasele I-XII, a Educaţiei Comunitare, care să cuprindă instrucție de prim ajutor, exerciții pentru situații de urgență (cutremure, incendii, inundații), educație rutieră şi de prevenire a incendiilor!

10. Vrem simplificarea și clarificarea cadrului legislativ privind funcționarea spațiilor comerciale, în acest moment plin de lacune, neclarități și neconcordanțe. Responsabilitățile trebuie să fie clare, la fel și sancțiunile.

În Diaspora, și-au anunțat intenția de organizare și români din Atena (AICI), Madrid (AICI), Danemarca (AICI), Berlin (AICI), Cipru (AICI). La Paris va fi organizat un FlashMob (evenimentul AICI).

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com