Social Media

Romburi uimitoare croșetate: un ornament multicolor cu care se descurcă chiar și începătorii!

Ornamentul format din romburi multicolore arată interesant și original. La prima vedere, parcă ar fi o pilotă adunată din pătrate mici. De fapt, în cazul acestei tehnici de croșetare nu e nevoie să coaseți bucată cu bucată. În plus, puteți folosi un număr nelimitat de culori. Rezultatul este o pătură întreagă cu o textură interesantă. Pare de necrezut, însă tehnica de tricotat este atât de simplă, încât va fi pe putința chiar și a meșterițelor începătoare. O puteți utiliza pentru realizarea covoarelor, păturilor, fularelor și diverselor tipuri de finisaje.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fire de mai multe culori;

-croșetă de mărime potrivită;

-foarfecă.

PAȘI DE URMAT:

1.Începeți lucrul cu lanțul obișnuit de bază. Numărul de ochiuri de lanț trebuie să fie multiplu 9 plus 1.

Păstrând pe croșetă primul ochi de lanț, în următorul mai luați un ochi, dar nu îl legați până la sfârșit, îl lăsați pe croșetă. Repetați, până aveți 6 ochiuri.

2.Acum începeți să eliberați treptat croșeta. Apucați firul de lucru și îl treceți doar prin 2 ochiuri, apoi prin altele 2. Continuați astfel până la sfârșitul rândului. De fiecare dată, pe croșetă rămâne cu 1 ochi mai puțin.

3.Ochiurile din rândul următor le formați, trecând croșeta pe sub fâșiile verticale create (vor fi 4). La sfârșit, ca să obțineți al 6-lea ochi pe croșetă, vă legați de lanț. După care, iarăși treceți firul prin câte 2 ochiuri, până pe croșetă rămâne 1 ochi. Tricotați în acest mod 4 rânduri.

4.În al 5-lea rând, nu adunați ochiurile pe croșetă, ci le închideți deodată. Ultimul ochi îl formați, legându-l de lanț.

5.Primul romb e gata. Treceți la croșetarea celui de-al doilea, fără să tăiați firul. Iarăși adunați pe croșetă 6 ochiuri, apoi, reducând treptat numărul acestora, treceți firul prin câte 2 ochiuri. Nu uitați să vă legați de lanț înainte de a scoate ochiul de pe croșetă. În al 5-lea rând, iarăși închideți ochiurile.

6.Continuați să croșetați romburi, până la sfârșitul lanțului.

7.Treceți la croșetarea cu altă culoare. Fixați firul de vârful liber al rombului, orientat spre partea laterală, și faceți un lanț format din 5 ochiuri.

8.Apoi urmați aceiași pași cu o singură diferență: atunci când formați al 6-lea ochi, vă legați nu de lanț, ci de latura rombului.

9.Continuați să croșetați romburi, până se termină rândul. Fixați firul și treceți la următoarea culoare.

10.Firul de culoarea a 3-a îl fixați de vârful rombului. Aici deja nu mai este nevoie să formați lanțul.

11.Firul de lucru al primului rând se trece prin fâșiile verticale al primului romb inferior, iar pentru formarea celui de al 6-lea ochi, se folosește rombul următor.

12.Rândurile de romburi ce urmează se unesc după principiul ”cum privește desenul”. Numărul de rânduri și culori este nelimitat.

13.Când terminați de croșetat, ascundeți capetele firelor, fixându-le de partea dorsală.

14.Iată cum arată articolul din față. După ce veți înlătura firele în plus, treceți la finisare.

15.Primul rând de finisare este format din piciorușe mari reduse.

16.În al doilea rând de finisare, în vârful romburilor, se adaugă ochiuri de lanț, iar colțurile articolului, cărora le revin câte 2 romburi, sunt completate cu o scoică cu ochi în mijloc, croșetată din piciorușe cu jeteu.

17.La dorință, marginea poate fi croșetată folosind orice metodă vă pare mai comodă.

Mult spor!

The post Romburi uimitoare croșetate: un ornament multicolor cu care se descurcă chiar și începătorii! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.