Actualitate

Rusia impune sancțiuni economice Georgiei

Parlamentul Rusiei a votat în unanimitate, marţi, o rezoluţie prin care cere guvernului de la Moscova să impună Georgiei sancţiuni economice, ca răspuns la acţiuni apreciate ca ostile din partea acestei ţări.

În ultimele săptămâni, Rusia a reclamat protestele anti-ruseşti din Georgia, iar luni a condamnat un discurs al unui prezentator de televiziune gruzin care i-a adresat obscenităţi preşedintelui Vladimir Putin. Moscova consideră că a fost vorba de o provocare inacceptabilă din partea forţelor politice radicale din fosta republică sovietică.

Kremlinul a reacţionat deja la manifestaţiile de la Tbilisi prin suspendarea curselor aeriene de pasageri între Rusia şi Georgia, măsură care ar putea afecta sectorul turistic gruzin, care primeşte anual un milion de turişti ruşi. În capitala Georgiei au avut loc proteste de stradă după ce unii parlamentari din partidul de guvernământ gruzin l-au invitat în ţară pe deputatul rus Serghei Gavrilov.

Duma – camera inferioară a parlamentului rus – a comunicat marţi că doreşte şi alte reacţii din partea Moscovei şi a recomandat guvernului să adopte sancţiuni economice. Preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, a declarat că deputaţii doresc interzicerea importurilor de vinuri şi ape minerale gruzine şi sistarea remiterilor de fonduri de către cetăţenii gruzini angajaţi în Rusia

Articolul Rusia impune sancțiuni economice Georgiei apare prima dată în Cronica Romana.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.