Actualitate

Rusia și China vor război! ONU nu a avut răspuns împotriva deciziei

Rezoluţia propusă de Germania, Belgia şi Kuweit în Consiliul de Securitate al ONU a fost respinsă, joi, prin dreptul de veto exercitat de Rusia şi China.

Rezoluţia se referea la instituirea unui regim de încetare a focului în provincia siriană Idlib, unde trăiesc circa 3 milioane de persoane, între care 1 milion de copii, potrivit   transparentnews.ro

Acesta este al 13-lea veto la care recurge Rusia în cazul unei rezoluţii ONU cu privire la Siria de la începutul conflictului din această ţară în 2011. Guineea Ecuatorială, membru nepermanent, s-a abţinut de la vot.

În perioada de 15 zile a negocierilor, Rusia Rusia a pledat, fără succes, pentru ca încetarea focului să prevadă excepţii pentru „operaţiunile teroriste” efectuate în provincia Idlib

Solicitarea Rusiei a fost considerată inacceptabilă pentru autorii rezoluţiei, întrucât ar fi deschis calea pentru numeroase interpretări şi ar fi condus la posibile noi atacuri asupra unor obiective civile în Siria.

Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a denunţat „explozia activismului umanitar” în rândul altor membri ai Consiliului de Securitate cu fiecare progres în preluarea sub control al teritoriului ţării de către regimul sirian.

„Este acelaşi cântec, teroriştii se transformă în reprezentanţi ai opoziţiei”, a ironizat diplomatul rus.

„Rezoluţia a fost de la început sortită eşecului şi voi aţi divizat în mod deliberat Consiliul de Securitate”, cu câteva zile înainte de Adunarea Generală anuală a ONU la nivel de şefi de stat şi de guvern, a acuzat el.

Raidurile continuă sporadic la Idlib după patru luni de bombardamente efectuate de regimul sirian.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.