duminică 19 august 2018 1:37 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Buzz / S-a casatorit si era foarte fericita, dar s-a sinucis cu otet la 40 de zile de la nunta. Sotul i-a cerut sa faca ceva care a fost peste puterile ei. Uite ce voia de la ea
Adpres Market

S-a casatorit si era foarte fericita, dar s-a sinucis cu otet la 40 de zile de la nunta. Sotul i-a cerut sa faca ceva care a fost peste puterile ei. Uite ce voia de la ea

AdpresFM - Radio Online Stations  

Un barbat din Tajikistan a fost acuzat ca si-a impins sotia inspre sinucidere. Rajabbi Khurshed avea 18 ani atunci cand i s-a aranjat casatoria cu Zafar Pirov (24 de ani) de catre parinti. Acestia spun ca fiica lor nu mai putea suporta presiunea, se pare ca noul ei sot o presa sa faca un test prin care sa ii demonstreze ca era fecioara.

Fata a trecut prin acest test despre care credea ca este umilitor, dar apoi alti doi oameni i-au cerut sa mai treaca prin acel test inca o data. Se pare ca barbatul nu a crezut rezultatul primului test care arata ca fata este ,,pura”, si a cerut apoi o alta sotie, alungand-o pe prima…

Rajabbi Khurshed a ales, in aceste conditii, sa isi ia propria viata inghitind o doza fatala de otet. Familia ei a declarat pentru un post de radio local faptul ca tanara le-a spus, pe patul de moarte, ca simtea o mare presiune si nu voia sa accepte cererea sotului sau de a-si lua o a doua sotie, fata ,,nu a mai putut suporta”.

Se pare ca astfel de teste in cazul femeilor sunt comune in Tajikistan, o tara unde relatiile intime in afara casatoriei nu sunt acceptate in societate. In aceasta tara au existat peste 600 de cazuri referitoare la acest tip de teste, din anul 2014 pana in prezent.

Sursa

Citeste si : Un adolescent bistriţean de 17 ani a inventat sistemul care irigă grădina automat. „Poate fi supravegheată din altă parte, cu ajutorul internetului“

Un adolescent de 17 ani din Bistriţa-Năsăud a reuşit să pună la punct, alături de un coleg, o grădină inteligentă, care poate fi monitorizată şi controlată de pe Internet, cu ajutorul unui soft. Aceasta se udă singură, iar instalaţia de care are nevoie e alimentată, cu ajutorul unor mici panouri solare.

Pasionat de construit diverse obiecte mecanice încă din clasa generală, Ionel Chereja, un adolescent de 17 ani din comuna bistriţeană Şieu, a reuşit practic să reinventeze ideea de agricultură inteligentă.

Elevul este liceu la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, la matematică-informatică, şi frecventează cercul de electronică de la Palatul Copiilor din Bistriţa, încă de când era în clasa a IX.

„Eram în clasa a VII-a când am început să construiesc. Am început cu nişte jucării, acasă, iar după ce am venit în oraş, la liceu am început să merg la Palatul Copiilor. Deja am doi ani de când merg la cercul de electronică. Odată ajuns aici am avut mai multe resurse, componente, idei. Informatica e o mare parte din tot ceea ce facem. În foarte mare parte ajută informatica”, explică Ionel.

Primul lucru mai complex pe care l-a construit a fost un braţ robotic, pe care plănuia să îl controleze, de la distanţă, cu ajutorul telefonului mobil, conectat la Internet.

„Grădina inteligentă”, care poate fi monitorizată de pe Internet
Cel mai util şi interesant proiect pus la punct de către Ionel, ajutat de Vasile Sover, este însă o grădină inteligentă. Ideea a aparţinut chiar profesorului de la Palatului Copiilor, Dorel Nicoară.
„E o grădină care se susţine singură şi nu are nevoie de intervenţia omului, în mare măsură. Nu are nevoie să fie îngrijită. Aceasta este compusă dintr-un motor, o placă de dezvoltare şi doi senzori. Analizam umiditatea în sol şi în aer şi temperatura şi pe baza acestor trei analize, ştiam când trebuie irigat solul”, explică liceeanul.

Grădina inteligentă este practic o machetă de 50 de centimetri pe 50 de centimetri, care însă poate fi reprodusă la scară mare, dar şi la scară mică. Aceasta are mai multe furtunuri, cu găuri în ele, prin care se realizează irigarea.

„Aşa am reuşit să eliminăm intervenţia omului, pentru că terenul este irigat automat. Poate fi supravegheată din altă parte, cu ajutorul Internetului. Putem vedea cu un soft când s-a irigat ultima dată, umiditatea în timp real şi în sol şi în aer şi lucrăm să contruim un grafic care să analizeze pe o perioadă mai mare de timp şi să facă predicţii”, mai spune Ionel.

Citeste mai mult pe :poatenustiai.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com