sâmbătă 20 octombrie 2018 4:54 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Salvare dramatică în Făgăraș după prima ninsoare(Video)
Adpres Market

Salvare dramatică în Făgăraș după prima ninsoare(Video)

AdpresFM - Radio Online Stations  

A nins la munte, iar prima zăpadă din acest sezon a făcut și o primă victimă: un tânăr de 22 de ani, din Sălaj, care a fost la un pas de a-și pierde viața după ce a căzut pe munte. Și-a rupt un picior, iar salvamontiștii l-au găsit în stop cardio-respirator. Și cei trei prieteni cu care tânărul plecase în expediție au fost în pericol. Intervenția salvatorilor care i-au recuperat a fost una extrem de dificilă. 


Ninsoarea i-a surprins pe munte pe cei patru turiști care făceau un traseu în Făgăraș. Unul dintre ei și-a rupt piciorul. Prietenii săi au sunat la 112, iar cinci salvamontiști, trei din Sibiu și doi din Argeș, au pornit în căutarea lor. Turiștii se aflau în zona Șaua Caprei, acolo unde s-a așeternut cel mai consistent strat de zăpadă din acest an.

În aproximativ o oră, salvamontiști au ajuns la turiștii care erau echipați aproape de vară. Rănitul era în stop cardio-respirator, iar salvatorii au început imediat manevrele de resuscitare. După ce l-au readus la viață, au pornit cu el pe targă, prin zăpadă, până la cabana Bâlea, printr-o zonă foarte accidentată. De acolo, tânărul a fost preluat de o ambulanță de la sibiu, care l-a transportat de urgență la spital.

În zona montană, vremea s-a înrăutățit brusc, începând de ieri. Temperaturile au scăzut vertiginos, iar vântul bate cu putere. Rafalele au atins chiar și 70 de kilometri pe oră. A nins și în Munții Apuseni, pe Vârful Vlădeasa. 

Nu doar la munte s-a stricat vremea. Întreaga țară se află sub informare meteo de vreme rea, până mâine dimineață. 

[embedded content]

Preluare realitatea.net

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com