Social Media

Sâmbătă, Adormirea Sfintei Ana, cea care ocrotește familia

Pomenirea Adormirii Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria, reprezintă un moment important în lumea creștină, prăznuit la 25 iulie. Potrivit scrierilor bisericești, ea ar fi provenit din neam preoțesc, fiind mezina marelui preot Matan. S-a cununat cu înțeleptul Ioachim din Galileia și, la o vârstă destul de înaintată, au adus-o pe lume pe Maria, Maica Domnului.

Se mai spune în cărțile sfinte că, pe când copila ei era încă micuță, ar fi încredințat-o la Templu, drept ofrandă neprihănită. Așa se face că, Fecioara Maria a rămas orfană timpuriu. Deși mama ei a trăit 69 de ani, iar tatăl 80 de ani, a murit înainte cu doi ani față de soția lui. Maica Domnului, la vârsta de 11 ani, când încă mai trăia la Templu, era deja orfană de amândoi părinții.

După ce și-a încredințat fiica Templului, Sfânta Ana și-a dedicat restul vieții rugăciunilor și postului. A făcut mult bine oamenilor aflați la nevoie, pentru a împlini cuvântul Domnului. Pentru însemnătatea faptelor ei, oamenii o respectă cu sfințenie pe Sfânta Ana. O cheamă în ajutor, mai ales când nu pot da naștere la copii ori când familia le este pusă la grea încercare.

În popor, se spune că Sfânta Ana ar fi sora Sfântului Ilie. Cine trebăluiește în ziua sărbătoririi ei va fi pedepsit cu somnul lung al morții. De aceea, pe 25 iulie, nu se lucrează și nu se doarme, altminteri riscând să se pice într-un somn de zile în șir. Așa că, orice s-ar întâmpla, e bine să nu dormi în această zi.

Sursa – libertateapentrufemei.ro

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.