Social Media

Sânzienele: Sărbătoarea când cerurile se deschid și toate minunile sunt posibile. Tradiții și obiceiuri de Sânziene.

Sânzienele, zâne bune din clasa ielelor în mitologia românească, este sărbătoarea respectată cu sfințenie de credincioși în fiecare an, în caz contrar, atunci când ielelor nu le este respectată sărbătoarea, ele devin surate cu Rusaliile, zânele rele.

Sânzienele se sărbătoresc în ziua Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare care se mai numește și Cap de vară sau Drăgaică. Se spune că noaptea de Sânziene este una magică, deoarece toate minunile sunt posibile.

Tradiții și obiceiuri de Sânziene

Numele de Sânziene provine de la zeița romană Santa Diana, cea care era patroana pădurilor și vânătorilor.
În Ardeal sărbătoarea este denumită Sânziene, în timp ce în Muntenia și Oltenia, sărbătoarea se numește Drăgaică.

Sânzienele se sărbătoresc pe data de 24 iunie, atunci când, în noaptea de 23 spre 24 iunie, se deschid cerurile și Sânzienele încep să danseze. Semnificația sărbătorii de Sânziene este asociată cu cea a iubirii și fertilității. Tot pe 24 iunie, biserica ortodoxă sărbătorește Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.