Social Media

Sărbătoare mare! Acoperămăntul Maicii Domnului, ocrotitoarea tuturor credincioșilor

acoperământ maica 1

Acoperamantul Maicii Domnului este o sarbatoare importantă praznuita în fiecare an, pe 1 octombrie.
Este o zi in care se face pomenire de o minune petrecuta in biserica Maicii Domnului din Vlaherne (Constantinopol), in timpul imparatului Leon Inteleptul (886-911).

Potrivit crestinortodox.ro, într-o noapte, pe cand doxologia se incheia la Vlaherne, Sfantul Andrei a vazut-o pe Maica Domnului rugandu-se pentru intreaga lume. Ea stralucea de lumina ca soarele si acoperea poporul cu cinstitul ei acoperamant, fiind impreuna cu osti ceresti si cu multimea de sfinti, care in haine albe si in cucernicie stateau imprejurul ei. Printre acestia erau prezenti: Sfantul Ioan Botezatorul si Sfantul Evanghelist Ioan.

In urma acestei minuni, Sfantul Andrei a zis catre ucenicul sau, Epifanie: „Vezi, frate, pe Imparateasa si Doamna tuturor, care se roaga pentru toata lumea?” Iar el a raspuns: „O vad, sfinte parinte, si ma minunez, ca o vad acoperind pe oamenii care sunt in sfantul locas, cu cinstitul ei acoperamant, care straluceste mai mult decat soarele”.

Acoperind Maica Domnului credinciosii cu cinstitul ei acoperamant se ruga astfel: „Imparate ceresc, primeste pe tot omul cel ce Te lauda si cheama numele Tau si unde se face pomenirea numelui meu sfinteste si preamareste pe cei ce Te preamaresc pe Tine si pe cei ce cu dragoste ma cinstesc pe mine, Maica Ta. Primeste-le, Doamne, rugaciunile si fagaduintele si-i scapa de toate nevoile si rautatile”.

Prin aparitia in biserica din Vlaherne, cand Maica Domnului si-a intins Acoperamantul asupra crestinilor, ni s-a descoperit ca ea este ocrotitoarea tuturor credinciosilor, ca este aparatoarea noastra. Ne scoate din primejdii, ne apara de rele.

„Aparatoare Doamna, pentru biruinta multumiri, izbavindu-ne din nevoi, aducem tie, Nascatoare de Dumnezeu”, spunem intr-una din rugaciunile Bisericii.

AMPress

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.