Sanatate

Șase ore pe masa de operație, bărbatul atacat de urs

spital operatie 1

O echipă chirurgicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, formată din medici de mai multe specialităţi, a efectuat, vineri, o intervenţie complexă pentru salvarea vieţii bărbatului de 54 ani care a fost atacat de urs, în cursul dimineţii, în apropierea unei stâne din satul Vidacut, comuna Săcel.

Potrivit informaţiilor furnizate într-o conferinţă de presă de medicul specialist de chirurgie toracică Adrian Dobrică, cel care a intrat primul în operaţie pentru salvarea bărbatului, acesta este printre cele mai grave cazuri pe care le-a întâlnit, pacientul fiind supus unei intervenţii complexe de reconstrucţie a peretului toracic. Bărbatul avea leziuni deosebit de grave: „ruptură de perete toracic anterior cu interesarea coastelor, a diafragmei, a părţilor moi şi o leziune complexă de ruptură toracică superioară prin care era deschis şi mediastinul şi pleura, a fost atins şi vârful plămânului stâng şi fracturi costale multiple”.

Operaţia a fost continuată de un medic neurolog şi unul de chirurgie plastică, întrucât pacientul „prezenta o plagă complexă cu fractură craniană, cu lipsă de substanţă moale, cu plagă scalpată la nivelul craniului”. La finalul intervenţiei, o echipă formată dintr-un chirurg maxilo-facial şi un medic specialist ORL „a reconstruit mandibula şi restul feţei şi a gâtului”.

Dr. Adrian Dobrică a apreciat că a fost „ca la Formula 1, când se schimbă roţile în fracţiuni de secundă”, transmite Agerpres


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.