luni 24 septembrie 2018 5:10 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / SCANDAL cu PUMNI in Piata Victoriei. Targul de Craciun va avea ALTA LOCATIE. Firea AMENINTA cu REPRESALII
Adpres Market

SCANDAL cu PUMNI in Piata Victoriei. Targul de Craciun va avea ALTA LOCATIE. Firea AMENINTA cu REPRESALII

AdpresFM - Radio Online Stations  

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat într-un comunicat de presă că renunţă la organizarea Târgului de Crăciun ce urma să fie amplasat în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Decizia primarului general vine după ce în Piaţa Victoriei a avut loc un protest de amploare, manifestaţie care s-a lăsat şi cu violenţe.

Mai mult, nemulţumiţi de organizarea unui târg de Crăciun în zona preferată de protestatari, oamenii au decis să demonteze schelele amplasate de Primărie. Gabriela Firea anunţă însă şi măsuri dure pentru manifestanţi. „Nu voi mai tolera niciun fel de abatere de la litera legii in ce priveste manifestatiile publice.”, spune primarul.

„Am constatat cu amaraciune faptul ca un eveniment aprobat conform legii de catre Primaria Capitalei este in imposibilitatea de a se desfasura, din cauza unor protestatari agresivi verbal si fizic, care au patruns ilegal in perimetrul delimitat si rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde.

Constat ca, de astazi, putem marca inceputul unei perioade in care Constitutia Romaniei si legile tarii sunt calcate in picioare fara ca institutiile centrale ale statului sa reactioneze. Asta inseamna inceputul anarhiei. Daca azi a fost impiedicata Primaria Capitalei sa organizeze legal un eveniment intr-un spatiu public, ce apartine tuturor bucurestenilor, maine se pot intampla evenimente similare la Administratia Prezidentiala, la Parlament, la alte institutii publice care ii reprezinta pe toti cetatenii, indiferent de apartenenta politica, criterii de gen, convingeri politice, categorie sociala, sau rasa.

Este foarte grav ce s-a intamplat astazi si, ca atare, trag un semnal public de alarma.

Am luat decizia de a muta Festivalul de colinde si targul de Craciun intr-o alta locatie dar acest lucru nu rezolva problema de fond. Legea a fost incalcata, un barbat a fost batut de un protestatar ilegal, oamenii legii au fost agresati fizic si verbal, bunuri publice au fost distruse. Cei care au incalcat legea, vor raspunde pentru asta, atat civil cat si penal.

Spatiul public este al tuturor, nu poate fi „rezervat” unui grup constituit ad-hoc sau, dimpotriva, bine organizat. Exista o legislatie clara cu privire la adunarile publice si respectarea acestei legislatii este obligatorie atat pentru cetateni cat si pentru instituţiile care au atributii in mentinerea sau restabilirea ordinii publice.

Cei care azi nu iau atitudine sunt responsabili pentru recrudescenta unor astfel de violente. Nu este vorba doar despre mine, ca primar general, ci despre climatul de insecuritate care se instaureaza in Capitala Romaniei si consecintele nerespectarii legii in tara noastra.

Ii asigur pe bucuresteni ca au in mine un reprezentant care va respecta ceas de ceas Constitutia si legile tarii, le va apara tuturor drepturile si interesele legitime, si va lupa pentru ca Bucurestiul sa fie intr-adevar o capitala europeana, din toate puncte de vedere.

In aceasta ordine de idei, nu voi mai tolera niciun fel de abatere de la litera legii in ce priveste manifestatiile publice. Oricine este liber sa protesteze, dar organizatorii manifestatiilor trebuie sa-si asume responsabilitatea. Democratia inseamna libertate, dar in egala masura si responsabilitate. Legea e aceeasi pentru toti!”, se arată în comunicatul remis de Primăria Capitalei.

Post-ul SCANDAL cu PUMNI in Piata Victoriei. Targul de Craciun va avea ALTA LOCATIE. Firea AMENINTA cu REPRESALII apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com