miercuri 17 octombrie 2018 8:10 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / SCANDAL în Guvernul german pe tema refugiaților | E joc dublu ce se întâmplă!
Adpres Market
Angela-Merkel-Sigmar-Gabriel

SCANDAL în Guvernul german pe tema refugiaților | E joc dublu ce se întâmplă!

AdpresFM - Radio Online Stations  

Angela-Merkel-Sigmar-GabrielVicecancelarul german, Sigmar Gabriel, în acelaşi timp ministru al economiei şi lider al Partidului Social-Democrat (SPD), i-a acuzat duminică pe conservatorii din Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi pe cei din ramura bavareză a acesteia, Uniunea Creştin-Socială (CSU), că sunt neputincioase în faţa crizei refugiaţilor şi că, prin poziţiile contradictorii exprimate, practică un joc dublu la acest capitol, consemnează agenţia EFE, preluat de Agerpres.

Potrivit lui Sigmar Gabriel, CDU şi CSU oscilează între mesajul cancelarului Angela Merkel, ce susţine că Germania poate face faţă actualului aflux de imigranţi extracomunitari, şi solicitarea de închidere a frontierelor pentru aceştia, exprimată de liderul CSU, Horst Seehofer.

‘Cert este că ambele răspunsuri exprimă de fapt neputinţa’, a apreciat liderul social-democrat în timpul congresului partidului său, desfăşurat la Mainz. Prin urmare, el a cerut ca SPD să nu intre în acest ‘joc dublu’ al conservatorilor şi să propună în schimb reţete pentru integrarea imigranţilor, reafirmând totodată necesitatea plafonării numărului acestora, motivând că Germania nu poate primi câte un milion de imigranţi în fiecare an.

Horst Seehofer a ameninţat vineri că va depune o plângere penală împotriva guvernului de la Berlin dacă acesta nu limitează sosirea imigranţilor, iar sâmbătă a venit cu noi critici la adresa executivului condus de Angela Merkel. Incapacitatea de a proteja eficient cei 3.000 de kilometri ai frontierei germane este ‘o capitulare a statului de drept în faţa realităţii’, a declarat liderul conservatorilor bavarezi postului de televiziune ARD.

Autorităţile de la Berlin se aşteaptă să primească anul acesta până la un milion de cereri de azil din partea refugiaţilor arabi, africani şi asiatici, dar, potrivit unui raport guvernamental confidenţial obţinut de cotidianul Bild, acest număr ar putea trece chiar şi de şapte milioane într-un anumit orizont de timp, întrucât ulterior imigranţii vor putea să-şi aducă în Germania şi membrii familiei.

În prezent, în fiecare zi sosesc în Germania circa 10.000 de noi refugiaţi, iar printre efectele cele mai notabile ale acestui val migrator se constată creşterea resentimentelor populaţiei faţă de imigranţi şi scăderea popularităţii partidului conservator al cancelarului Merkel, acuzată adesea că a încurajat acest aflux prin promovarea unei politici de deschidere faţă de imigranţii extracomunitari, în special cei sirieni, care beneficiază de o examinare accelerată a cererii de azil. Acest fapt determină mulţi refugiaţi de alte naţionalităţi să declare că sunt sirieni, potrivit unei estimări oficiale circa 30% dintre refugiaţi minţind autorităţile cu privire la adevărata lor naţionalitate.

Între timp, atacurile asupra taberelor de refugiaţi au ajuns la aproape 500, ministrul de interne Thomas de Maiziere arătându-se surprins că două treimi dintre acestea sunt comise de localnici fără antecedente penale. S-au înmulţit de asemenea şi violenţele în interiorul taberelor.

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com