Actualitate

Scandal URIAŞ privind descentralizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.Baronii locali preiau PUTEREA. Autorii răutăţilor sunt cei de la UDMR?

Foto: Dcnews.ro

Camera Deputatilor, în calitate de for decizional, a adoptat, în şedinţa de miercuri, 27 februarie, proiectul privind reorganizarea ANAF. Proiectul prevede descentralizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, ceea ce înseamnă că se vor desfiinţa cele 8 direcții regionale și înființarea direcțiilor la nivelul fiecărui județ. O altă prevedere a proiectului care a devenit lege, se referă şi la trecerea structurii vamale din cadrul ANAF la Finanţe.

A fost adoptat de către deputaţi cu 168 voturi „pentru”, 101 „împotrivă” şi 3 abţineri.

Proiectul a fost iniţiat de 28 de deputaţi şi senatori, cei mai mulţi de la UDMR, dar şi de la USR, PNL sau minorităţ şi a trecut de Camera Deputaţilor după ce a fost adoptat de Senat în data de 14 noiembrie 2018.

În aceste condiţii se pune întrebarea dacă se mai susţine ideea că, odată ajunse în subordinea conducătorilor unui judeţ, aceste centre vor mai căuta neregulile şi fondurile aşa cum şi-ar dori bugetul central al statului român s-o facă?

Despre acest lucru unui dintre iniţiatorii proiectului, deputatul UDMR , Cseke Attila a afirmat: „Regionalizarea acestor servicii publice nu a adus nimic bun județelor care au pierdut personalitatea juridică din domeniul financiar în anul 2013. Situația a fost valabilă și pentru județul Bihor, a cărui importanță a fost semnificativ diminuată. De asemenea, la nivel național, eficacitatea instituției a scăzut din cauza regionalizării. Putem vedea, din statisticile ultimilor ani, că rata de colectare a taxelor și impozitelor a scăzut față de cea din anii anteriori centralizării”, arată Cseke.

Noua lege privind descentralizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

 

Articolul 10 se modifica şi va avea următorul cuprins:

„Art.10.- (1) In subordinea Agentiei se infiinteaza directiile finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, cu sediul in municipiile resedinta de judet, respectiv municipiul Bucuresti.

(3) Atributiile directiilor generale regionale ale finantelor publice se preiau de catre directiile finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, potrivit ariei teritoriale de competenta.

(4) Directiile   finantelor publice   judetene, respectiv a municipiului Bucuresti preiau ca structuri fara personalitate juridica administratiile pentru contribuabilii mijlocii, precum si birourile vamale de interior si de frontiera, potrivit ariei teritoriale de competenta.

(5) Personalul directiilor generale regionale ale finantelor publice se preia si se reincadreaza la directiile finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in limita numarului de posturi aprobat, in
conditiile legii.

(6) Modul de organizare si functionare a directiilor finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, se stabileste prin ordin al presedintelui Agentiei, cu avizul Ministerului Finantelor Publice, in cazul structurilor coordonate metodologic de structurile de specialitate din aparatul propriu al ministerului.

(7) Directiile finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, dobandesc personalitate juridica.

(8) Personalul directiilor generale regionale ale finantelor publice care se desfiinteaza prin divizare este preluat in cadrul directiilor finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti nou constituite, in
limita numarului de posturi aprobat, in conditiile legii.”

Lucian Ionescu

 

 

 

 

 

 

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.