duminică 23 septembrie 2018 11:18 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / SCHIMBARI MAJORE pentru romani, anuntate de SEFA ANAF: „Vor primi prin POSTA…”
Adpres Market

SCHIMBARI MAJORE pentru romani, anuntate de SEFA ANAF: „Vor primi prin POSTA…”

AdpresFM - Radio Online Stations  

Şefa ANAF, Mirela Călugăreanu, a promis că, în acest an, toţi românii vor primi un cont cu user şi parolă pe Spaţiul Privat Virtual, pentru a-şi achita taxele şi impozitele.

Pentru că noua strategie a Fiscului este ca românii să nu îşi mai piardă timpul în faţa ghişeelor, Mirela Călugăreanu a promis că simplificarea şi unificarea declaraţiilor la persoane fizice se va extinde şi la companii.

„Vom avea o provocare chiar pentru implementarea noului mecanism de simplificare la persoane fizice. Este un moment în care trebuie să schimbăm ceva în abordare“, a explicat şefa ANAF, care a a recunoscut faptul că, până acum, îmbunătăţirea Spaţiului Privat Virtual (SPV) pentru persoanele fizice nu a fost o prioritate pentru Agenţia Naţională de Administrare FIscală.

Mai mult, Călugăreanu a explicat faptul că angajaţii ANAF trebuiau să reintroducă manual toate datele în SPV, o muncă stufoasă şi inutilă.

„Toate declaraţiile care erau depuse în SPV erau listate şi reintroduse de către angajaţii ANAF. O muncă inutilă şi foarte stufoasă. Imaginaţi-vă câte erori pot apărea“, a spus şefa ANAF.

VEZI SI: BREAKING NEWS. ARESTĂRI la ANAF – acuzaţii extrem de GRAVE. Actiune in forta a DIICOT

Potrivit acesteia, în cazul persoanelor fizice informaţiile pe spaţiul privat virtual se actualizau foarte greu, astfel că ANAF trebuie să ia măsuri urgente.

„Mai ales că toate persoanele fizice vor primi prin poştă credenţiale, respectiv user şi parole, pentru o interacţiune electronică privind depunerea de declaraţii şi de plăţi. Vom promova acest lucru şi la sate. Depunerea şi plata în spaţiul privat virtual nu va fi obligatorie din acest an“, a spus Mirela Călugăreanu, referitor la obligaţia plăţii de contribuţii pentru toate tipurile de activităţi independente, inclusiv cele din Agricultură.

Şi în ceea ce priveşte analiza de risc şi controlul sunt avute în vedere simplificări.

„Simţim nevoia unui dialog pentru revizuirea legislaţiei şi procedurilor pentru combaterea evaziunii. Ne trebuie o lege clară în acest domeniu. Dacă studiem cadrul legal existent, veţi observa că nici nu există o definiţie a evaziunii fiscale“, a spus şefa Fiscului, potrivit Capital.

Mirela Călugăreanu a precizat că ANAF a început un nou tip de control- respectiv o inspecţie fiscală parţială, prin care contribuabilii vor avea la dispoziţie un termen pentru conformare.

VEZI SI: ANAF ANUNTA ca a inceput RESTITUIREA banilor încasaţi pentru TAXA AUTO. Cum se vor face plăţile către români

„În cadrul inspecţiei fiscale punem cărţile pe masă şi discutăm cu contribuabilii: le spunem ce am constatat şi le dăm termen de remediere până la următorul termen de plată.

Dacă următorul termen nu este respectat, atunci urmează să derulăm inspecţii generale“, a conchis Mirela Călugăreanu. (sursa: observator.tv)

Articolul SCHIMBARI MAJORE pentru romani, anuntate de SEFA ANAF: „Vor primi prin POSTA…” apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com