Actualitate

Scriitoarea Cristina Andone, susținută de BCR, lansează cartea “Școala banilor bine-crescuți”, un ghid creativ de educație financiară pentru copii

Scriitoarea Cristina Andone, cu susținerea Băncii Comerciale Române, lansează “Școala banilor bine-crescuți”, un ghid creativ de educație financiară pentru copii. Cu ajutorul poveștilor jucăușe, copiii învață despre bani, despre cum sa aibă grijă de ei, despre cum să fie mai buni și mai chibzuiți.

„Poveștile au fost pentru noi toți primul și, probabil, cel mai drag educator. Vitejia și curajul le-am învățat de la Harap-Alb, bunătatea și gingășia de la Ileana Cosânzeana. Sper ca de la veverițele Chichi, Richi și Michi să învățăm cum să ne cheltuim banii, de la Econimichi cum să economisim și de la Musu și Nușu cum să pornim o afacere care să aibă succes”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

“E cartea pe care mi-aș fi dorit să o citesc atunci când eram copil ca să înteleg că banii sunt niște bilete de călătorie către visele noastre. Și că, pe lumea aceasta, călătorim împreună,” mărturisește Cristina Andone, autoarea cărții.

„Scoala banilor bine-crescuți” a fost lansată pe 1 iunie în cadrul Bookfest într-un tiraj 5.000 de exemplare. Turneul de promovare include ateliere de poveste și întâlniri cu cititorii în mai multe orașe din țară: Brașov, Sibiu, Oradea, Cluj, Timișoara, Constanța și Iasi, conform următorului calendar:

• 4 iunie, Brașov, librăria Libris, ora 18.00
• 5 iunie, Brașov, Muzeul Pedagogic, ora 18.30
• 11 iunie, Cluj, Cărturesti Iulius Mall, ora 18.00
• 17 iunie, Oradea, librăria Humanitas, ora 18.00
• 18 iunie, Timișoara. librăria Humanitas, ora 18.00
• 19 iunie, Iași, librăria Librarium, ora 18.00
• 22 iunie, Constanța, Cărturești City Mall, 11.30
• 4 iulie, Sibiu, librăria Humanitas, ora 11.30

Cartea Școala banilor bine-crescuți este un proiect susținut de BCR prin Școala de Bani. Este un ghid creativ de trai bun cu ajutorul căruia copiii învață să facă primii pași în intelegerea banilor. Cei mici învață că dacă ai mult și multe, nu înseamnă neaparat că ești mulțumit iar dacă ești plin, nu înseamnă că ești împlinit. Cartea le arată cât de important este să folosească banii ca să fie mai buni, nu doar ca să aibă mai multe. Îi încurajează să construiască pas cu pas ceea ce sunt, nu doar ceea ce dețin.

The post Scriitoarea Cristina Andone, susținută de BCR, lansează cartea “Școala banilor bine-crescuți”, un ghid creativ de educație financiară pentru copii appeared first on Stiri Bancare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.