vineri 21 septembrie 2018 7:23 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Meteo / Se apropie dezastrul!? Meteorologii fac anunțul: „În lunile viitoare începe. Trebuie să ne pregătim de…” Previziunile sunt sumbre
Adpres Market

Se apropie dezastrul!? Meteorologii fac anunțul: „În lunile viitoare începe. Trebuie să ne pregătim de…” Previziunile sunt sumbre

AdpresFM - Radio Online Stations  

Un val de ger și viscol a cuprins Europa la începutul primăverii, fapt care este unul dintre efectele încălzirii globale. Un alt lucru îngrijorător este faptul că la Polul Nord se înregistrează temperaturi cu mult peste limita maximă obișnuită pentru această perioadă a anului. În consecință, meteorologii avertizează că oricând e posibil un dezastru ecologic de mari proporții, iar pe termen lung viața pe Terra va fi puternic afectată, cu consecințe greu de imaginat, potrivit a1.ro.

În timp ce în Europa iarna a fost neașteptată și geroasă, cu temperaturi de până la -35 de grade Celsius, la Polul Nord teperaturile cresc chiar și cu 25 de grade! Din cauza acestor temperaturi mult prea ridicate, Marea Bering se confruntă cu cele mai scăzute straturi de gheață înregistrate din 1980 până în prezent. Deși această ar trebui să fie înghețată în prezent, în partea de Vest a Alaskăi s-au observat valuri, nici urmă de gheață.

IN ROMÂNIA:
Administrația Națională de Meteorologie informează că un val de aer polar va traversa România în zilele ce urmează, aducând temperaturi negative. Vremea se va strica începând de sâmbătă, în zonele de nord și est. În noaptea dintre sâmbătă spre duminică va viscoli în Moldova, în nordul Munteniei și la munte. Meteorologii avertizează că există posibilitatea unui șoc termic, reprezentat de trecerea subită de la temperaturi de 20 de grade la temperaturi de sub 0 grade. Frigul va fi resimțit și mai puternic din cauza vântului accentuat. Nu numai România va fi afectată de acest episod termic. Valul de aer rece va trece peste întreaga Europă, scrie spynews.ro.

În plus, potrivit MEDIAFAX, un strat de zăpadă de aproape 40 de cm s-a aşternut într-un oraş din Sahara. Este pentru a treia oară în 37 de ani când în oraşul Ain Sefra din Algeria ninge.

„Ţinând cont că în ultimii trei ani am asistat la temperaturi medii globale cu circa 1 grad Celsius pentru nivelurile preindustriale, este posibil acum ca încălzirea continuă cauzată de gazele cu efect de seră alături de variabilitatea naturală să se combine astfel încât să depăşim temporar 1,5 grade Celsius în următorii cinci ani”, a declarat profesor Stephen Belcher, cercetător şef în cadrul Met Office.

Mai mult, oamenii de știință atrag atenția că schimbările de climă la nivel global fac ca temperatura apei din Mărea Neagra să crească cu 0,02 grade anual. Această situație afectează în mod negativ vegetația și fauna, dezvăluie specialiștii contactați de Știrile Pro TV. De asemenea, pentru țara noastră s-au emis avertizări meteorologice pentru vreme extrem de rece.

Fenomenul își are originile chiar la poli, unde calota glaciară dispare bucată cu bucată. Desalinizarea Mării Negre are legătură cu încălzirea globală, atrage atenția NASA, care a surprins imagini din spațiu cu apa de aici, în culori de smarald. Estimările specialiștilor arată că nivelul Mării Negre va crește cu 120 de centimetri în următorii 50 de ani, potrivit digi24.ro.

Sursa: a1.ro, digi24.ro.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com