Social Media

Se dau 650 de lei pe lună! Cine îi primește și de când

Vești bune pentru milioane de români. Senatul a aprobat o lege privitoare la un ajutor financiar pentru bunicii care se îngrijesc de nepoții de până în doi ani. Se dau 650 de lei pe lună pentru aceștia, dacă îndeplinesc câteva condiții.

Se dau 650 de lei pe lună
Milioane de români pot intra în posesia a 650 de lei pe lună, dacă sunt implicați în creșterea nepoților. Actul normativ inițiat de PMP ȘI PNL prevede ca bunicii să primească o indemnizație lunară pentru creșterea nepotului dacă se află în relație de rudenie firească ori adoptivă și dacă are acordul părinților.

Una dintre condițiile pentru a primi acești bani este ca bunicii să locuiască în România, împreună cu nepoții și să se ocupe de creșterea și îngrijirea acestora. Totodată, în acest timp, părinții să renunțe la concediul de creștere și să revină la muncă, potrivit capital.

Ce trebuie să faci pentru a-i primi
Procedura este una destul de simplă și necesită dreptul și acordul părinților minorilor. Cererile se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului pe raza căreia solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa, similar celorlalte beneficii sociale. Indemnizaţia pentru creşterea nepotului se stabileşte de la data depunerii cererii.

Indemnizaţia se suspendă odată cu suspendarea dreptului la stimulentul de inserţie. Similar indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi stimulentului de inserţie, pentru indemnizaţia pentru creşterea nepotului nu se datorează impozit.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.