Actualitate

Se mai desființează o Academie paralelă, cea a Oamenilor de Știință care nu poate trăi ”fără bani bugetari””

Academia Oamenilor de Știință anunță că a primit “o lovitură decisivă” din partea guvernului, care i-a dat buget 0: rezultatul este “desființarea ei”
ecaterina andronescu 1

“Decizia politică” a guvernului de a tăia bugetul Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR) este o “lovitură decisivă, care nu poate determina decât un rezultat, desființarea ei”, arată instituția într-un comunicat de presă. Aceasta susține că acesta ar fi rezultatul unor acțiuni de “discreditare” care “par a exprima un proiect politic”.

Luarea de poziție vine după ce Guvernul a decis săptămâna trecută, pentru al doilea an consecutiv, să taie bugetul Academiei Oamenilor de Știință, după cum a scris G4Media.ro.

Un protest vine de la Ecaterina Andronescu. Unii consideră că Academia e una singură, iar academicieni din diverse profesii pot face parte din ea dacă au merite care să îi susțină. Mai mult, de ce o asemenea academie care trăiește din prestigiul și pentru prestigiul unor oameni ar trebui să le dea și indemnizații când toți lucrează bine remunerați sau au pensii consistente? D. Dumitru. AMPress


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.