vineri 21 septembrie 2018 12:39 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Se poate și mai rău | Statul Islamic nu e cea mai sângeroasă grupare teroristă a lumii
Adpres Market
victima-paris-1024x692

Se poate și mai rău | Statul Islamic nu e cea mai sângeroasă grupare teroristă a lumii

AdpresFM - Radio Online Stations  
victima parisDupa cele trei atacuri in trei saptamani – Paris, Beirut si peninsula Sinai, soldate cu cel putin 397 de morti – e usor de presupus ca gruparea jihadista Statul Islamic este cea mai sangeroasa din lume. Un nou raport arata insa ca topul brutalitatii este condus de o alta organizatie – Boko Haram.

Gruparea jihadista nigeriana se face vinovata de 6.644 de crime in 2014, comparat cu cele 6.073 comise de Statul Islamic, releva Indexul Terorismului Global 2015, publicat saptamana aceasta de Institutul pentru Economie si Pace, scrie Mashable.

Numarul mortilor a crescut in Nigeria chiar in momentul publicarii raportului. Cel putin 14 persoane au fost ucise si peste 100 ranite dupa ce doua atacatoare sinucigase s-au aruncat in aer intr-o piata, atacuri puse pe seama Boko Haram de autoritati. Anterior, un atentat Boko Haram comis marti se soldase cu 34 de morti si 80 de raniti.

Presedintele nigerian Muhammadu Buhari le-a cerut concetatenilor sa fie in alerta, intrucat este posibil ca armata sa nu fie suficient de puternica pentru a stavili atacurile gruparii militante.

Boko Haram si Statul Islamic sunt responsabile, potrivit raportului, pentru 51% din toate mortile provocate de terorism in lume anul trecut. Mortile provocate de Boko Haram au crescut cu 300% in 2014.

In total, terorismul este in crestere in lume. Numarul total al mortilor provocate de terorism in 2014 a fost de 32.685, in crestere de la 18.111 in 2013 si cel mai inalt nivel inregistrat vreodata.

Cu toate ca atacurile din tarile occidentale sunt cele mai mediatizate, peste 78% din aceste morti provocate de terorism au avut loc in Nigeria, Irak, Afganistan, Pakistan si Siria.

In total, 67 de tari au avut cel putin o moarte provocata de terorism in 2014, comparativ cu 59 in anul anterior, relateaza ziare.com.

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com