Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Se schimbă buletinele românilor. Dispare adresa de domiciliu din cardul de identitate.

Dan Barna, co-președinte USR PLUS, a anunțat că va propune coaliției de guvernare ca domiciliul să fie eliminat de pe carțile de identitate, o soluție adoptată de mai multe state europene.

Buletinele românilor s-ar putea schimba în anii următori, dacă actuala coaliție de guvernare va accepta propunerea USR. Se dorește în primul rând eliminarea adresei de domiciliu de pe cardul de identitate.

Liderul USR-PLUS, Dan Barna, a denumit actualul sistem drept ”o legătură artificială în care identitatea e condiționată de domiciliul de pe Cartea de identitate”.

Efecte în procesul electoral

”Ar permite o participare la vot mult mai flexibilă și firească”, a spus Dan Barna, marți, la Parlament. Întrebat de ziariști despre efectele unei asemena modificări asupra procesului electoral, Barna a spus: ” poate să aibă și un efect electoral – urmează să vedem în reglementare.Primăria are domiciliul cetățenilor, asta nu dispare”.

Potrivit celor de la USR PLUS, noile modificări în datele obligatorii din buletine ar duce la scăderea gradului de birocrație, iar persoanele fără adăpost vor putea beneficia mai simplu de servicii sociale.

”Eliminarea domiciliului de pe cartea de identitate are mai multe efecte benefice, în domenii diferite. Spre exemplu, unul este pentru persoanele aflate sub limita sărăciei, care nu își pot face o nouă carte de identitate tocmai pentru că nu au domiciliu și nimeni nu vrea să îi ia în spațiu.Or,

Noile buletine cu CIP, emise din luna august

Din august, românii vor avea carte de identitate electronică, de mărimea unui card bancar. În premieră, buletinul va conține un CIP, dar și elemente de securitate suplimentare, că în Belgia sau Germania.

Noul buletin ne va scăpa de mersul la ghișeu pentru a obține diferite acte, promit oficialii din Ministerul de Interne, care lucrează acum la proiectarea lui.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.