Actualitate

Se taie alocaţiile pentru copii. Măsura va fi aplicată de la 1 ianuarie 2020

 

De la data de 1 ianuarie 2020 intră în vigoare legea prin care se alocaţiile pentru copii vor suferi modificări importante.

Mai exact, elevii care au prea multe absenţe nemotivate nu vor mai primi toti banii de la stat, potrivit  transparentnews.ro

Astfel, un elev care acumuleaza într-un semestru între 10 si 19 absente nemotivate va primi o alocaţie micşorata cu 20%.

Dacă numarul absenţelor nemotivate este mai mare de 20, elevul nu va mai primi deloc alocaţie.

De asemenea, ajutoarele sociale acordate familiei elevului vor fi suspendate. Această masură din urma s-a pus deja în practică, iar doar în luna august peste 400 de familii din judeţul Vaslui nu au mai primit bani de la stat.

„In luna august a fost suspendata plata alocatiilor de sustinere a familiei pentru un numar de 427 de familii, suma aferenta fiind de 88.741 lei. Alocatia pentru sustinerea familiei a fost diminuata de la plata în proportie de 20%, respectiv 50% pentru un numar de 539 de familii cu suma de 25.716 lei.

Numarul total de absente scolare nemotivate transmise de Inspectoratul Şcolar Judetean catre institutia noastra a fost de 1.869″, a declarat Sorin Prepelita, directorul AJPIS Vaslui.

Prin aceasta măsură statul încearcă să limiteze abandonul şcolar, care a atins cote alarmante în România în ultimul an.

Lucian Ionescu

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.