Social Media

Seară de poezie cu Irina-Roxana Georgescu, pe 20 mai, la Teatrul Arte dell’Anima

Teatrul Arte dell’Anima încurajează lectura și cititul. Astfel, pe 20 mai, laTeatrul Arte dell’Anima, vom asista la o Seară de poezie cu Irina-Roxana Georgescu.

Volumul „Noţiuni elementare” este însoţit de o postaţă a Angelei Marinescu, una dintre poetele reprezentative ale generaţiei ’60, care consideră că „poezia Irinei-Roxana Georgescu este scrisă cu talent postuman”, în vreme ce Ana Velicaru susţine că volumul publicat de Irina-Roxana Georgescu pare o „instalație“ postapocaliptică. Şerban Foarţă surprinde „calamburistic” esenţa poeziei Irinei Georgescu: a „nu minţi“, în cazul unui literat, înseamnă că „acesta nu recurge, pe cât posibil, la ficţiune”. Iar  Ioan Moldovan, în revista „Familia” (Oradea, nr. 1/2019), constată că „Irina-Roxana Georgescu se încadrează în categoria poetelor veritabile care îşi asumă bărbăteşte, aş zice, feminitatea, fără a da vreun spectacol specific tipului de poetese-amazoane care îşi amputează cu vehemenţă şi cruzime feminitatea”. Simona Constantinovici observă că „Irina cultivă distopia poetică, printr-o gimnastică a minții rar cultivată de poeții noului val”, în vreme ce Luana Stroe constată că poeziile Irinei Georgescu sunt „cambrate vieții de azi, cu tot absurdul mediilor electronice sau alienării din rețelele de socializare”.

Articolul Seară de poezie cu Irina-Roxana Georgescu, pe 20 mai, la Teatrul Arte dell’Anima apare prima dată în Cronica Romana.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.