Actualitate

Secția pentru procurori a CSM a admis revocarea lui Lucian Onea de la DNA

Secția pentru procurori a CSM a admis, marți, revocarea procurorului Lucian Onea de la DNA și, cel mai probabil, aceeași soartă o va avea Mircea Negulescu.

Lucian Onea (sursa foto romaniatv.net)

Solicitarea de revocare a celor doi a fost transmisă încă de săptămâna trecută de șeful interimar al DNA, Nistor Călin.

Onea și Negulescu sunt suspendați din funcție începând din vara anului tecut, când a fost declanșată urmărirea penală împotriva lor, de către procurorii Parchetului General.

Acum, dosarul a ajuns la Secția specială nou-înființată și condusă de adjuncta Adina Florea. Aceasta a extins urmărirea penală și a cerut arestarea preventivă a celor doi, însă Secția pentru procurori a CSM i-a respins solicitarea.

Noile acuzații aduse de Adina Florea sunt:

NEGULESCU MIRCEA – constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, complicitate la represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justiției, trafic de influență, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată;

ONEA LUCIAN GABRIEL – constituirea unui grup infracțional organizat, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informațiilor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de alți trei procurori și trei ofițeri de poliție judiciară.

“Faptele cercetate vizează modul în care cei doi inculpați și cei șase suspecți au efectuat acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea lor, existând suspiciunea constituirii unui grup infracțional organizat care ar fi acționat coordonat, în scopul comiterii infracțiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influențarea declarațiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual și uz de fals”, precizează Florea, într-un comunicat.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.