marți 25 septembrie 2018 4:54 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Șeful Consiliului European, ACUZAȚII INCENDIARE | Rusia, China și Iran vor să trimită 8 milioane de refugiați sirieni în Europa
Adpres Market
ddd250a2f793882afb609ee2c0e1aa12_article

Șeful Consiliului European, ACUZAȚII INCENDIARE | Rusia, China și Iran vor să trimită 8 milioane de refugiați sirieni în Europa

AdpresFM - Radio Online Stations  

ddd250a2f793882afb609ee2c0e1aa12_articlePreședintele Consiliului European, Donal Tusk, a acuzat Rusia, China și Iranul că prin acțiunile lor în Siria vor să pună o presiune pe Uniunea Europeană și că scopul acestora ar fi să trimită 8 milioane de refugiați sirieni în Europa.

Refugiații au devenit un element de confruntare politică și uneori, în mâinile și mințile unor politicieni, ei devin un element de târguială, a precizat Tusk.

„Pentru prima dată de când fac politică, am auzit politicieni care declară deschis că refugiații care se îndreaptă spre Europa sunt o metodă de a impune acesteia din urmă anumite comportamente”, a spus Tusk, intervenind într-un forum european la Sopot, pe coasta poloneză a Mării Baltice., conform France Presse.

„Unii spun că metoda lor de a slăbi Europa este ca un organism politic”, a adăugat președintele Consiliului European, invitând „să se tragă concluziile necesare”.

Anterior, Tusk a criticat „soluțiile militare propuse de unele state în Siria” care riscă, a afirmat el, „să-i împingă pe cei opt milioane de sirieni strămutați în interiorul țării lor să-și părăsească patria”.

El a menționat apoi „angajamentul militar al Rusiei, angajamentul militar și politic al Iranului și angajamentul tot mai clar evocat al Chinei”.

„Refugiații au devenit un element de confruntare politică și uneori, în mâinile și mințile unor politicieni, ei devin un element de târguială, ba chiar un nou element de război hibrid ale cărui prime semne au fost observate în Crimeea și Donbas”, în Ucraina, a adăugat Tusk.

„Nu vorbesc numai de Rusia”, a precizat el.

Reafirmând în același timp vocația UE de a primi refugiații ce fug de război, Tusk a avertizat contra reapariției „zidurilor” la frontiere uitate din interiorul zonei Schengen, notează France Presse.

„Astăzi, NU noi decidem cine vine în Europa. Sunt călăuzele, determinarea oamenilor și chiar vremea în Mediterana care decid”, a spus el.

În cele din urmă, Tusk a găsit un motiv de a fi optimist în faptul că refugiații care vin în Europa văd aici locul în care vor fi bine tratați, unde își vor putea face un viitor mai bun pentru copiii lor.

sursa: flux24.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com