Actualitate

Şeful Statului Major s-a întâlnit cu ambasadoarea Franţei; pe agendă – consolidarea Parteneriatului bilateral pe dimensiunea de apărare

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, şi secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale Simona Cojocaru au avut luni o întrevedere cu ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, şi generalul Thierry Carlier – director pentru dezvoltare internaţională în Direcţia Generală pentru Armamente a Ministerului Francez al Apărării.

Potrivit MApN, „un accent deosebit în cadrul discuţiilor a fost pus pe consolidarea Parteneriatului strategic dintre Romania şi Franţa pe dimensiunea de apărare, cu accent pe domeniul tehnico-militar, pentru exploatarea oportunităţilor de colaborare ce se deschid în contextul derulării programelor de înzestrare”.

Totodată, conform unui comunicat transmis AGERPRES, a fost agreată importanţa continuării dialogului politico-militar privind subiecte de interes comun de pe agenda NATO şi UE, în scopul armonizării poziţiilor naţionale.

Agenda discuţiilor a vizat şi cooperarea bilaterală în privinţa prezenţei aliate consolidate în Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice şi cooperarea industrială în proiecte derulate sub egida Politicii de Securitate şi Apărare Comună.

Sursa foto: digi24.ro

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.