Social Media

Semănarea semințelor de morcov!

Morcovul iubește solul fertil și bine săpat. Procedați în felul următor: 

1.Cu 10-12 zile înainte de plantare puneți semințele de morcov într-o cârpă și legați-o sub formă de bocceluță largă.

2.Apoi îngropați cârpa în solul umed — la adâncimea de 25-30 cm (foarte important!). Pe parcursul acestui interval de timp se vor evapora uleiurile esențiale din semințe, care le împiedică să încolțească.

3.După ce vor trece aceste 10-12 zile, dezgropați cârpa cu semințele din pământ. Semințele vor fi deja umflate, mari, aproape încolțite. 

4.Transferați-le într-un bol și presărați-le cu amidon obișnuit. Astfel ele nu se mai lipesc de degete și, drept consecință, se vor vedea bine pe solul întunecat și umed. 

5.Dacă solul este uscat, înainte de semănare trebuie să-l udați (rândurile, pe care veți planta semințele). După ce apa va pătrunde în sol, așezați cu grijă semințele pe rândurile pregătite, respectând distanța optimă dintre ele și acoperiți-le cu pământ uscat (!).

6.Morcovii răsar în 3-5 zile de la semănare: fără irigare suplimentară, deoarece aceasta va crea o crustă din sol deasupra semințelor și ele vor reuși cu dificultate să o răzbată.

Gata! Ați terminat treaba și nu veți mai avea griji până la răsărirea plantelor: nu trebuie să le udați, pentru că altfel morcovii vor crește scurți și fără gust.

Distribuiți neapărat aceste informații prietenilor voștri!

Spor la grădinărit!

The post Semănarea semințelor de morcov! appeared first on Retete-Usoare.eu.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.