Actualitate

Senatoarea Diana Sosoaca, proiect de lege: Inchisoarea pe viata pentru cei care submineaza economia nationala. Proiect preluat dintr-o alta propunere legislativa.

Senatoarea Diana Iovanovici – Șoșoacă propune un proiect de lege prin care se cere introducerea pedepsei cu închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională.

Anul 2021 a fost unul al amenzilor pentru senatoare, după ce a încălcat regulile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. La rândul ei, Diana Șoșoacă a contestat amenzile, însă a pierdut o parte dintre procese. Senatoarea a fost implicată în mai multe scandaluri în Parlamentul României.

Senatoarea Diana Șoșoacă a depus la Parlament un proiect de lege care vizează pedepsa cu închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională. Proiectul nu este original, ci a fost preluat dintr-o altă propunere legislativă inițiată de avocatul Dan Chitic.

În expunerea din motive, senatoarea a susținut că România a fost jefuită sistematic încă din 1415. Conform proiectului, în intervalul 1415 – 1945, țara noastră ar fi pierdut echivalentul a 484 de miliarde de euro.

Proiectul de lege introduce infracțiunea de subminare a economiei naționale, definită prin „fapta de a folosi o unitate din cele care se referă art.176 ori de a împiedica activitatea normală a acesteia, dacă este de natură să submineze economia națională, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 20 de ani sau detenția pe viață și interzicerea unor drepturi”.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.