Actualitate

Senatul a aprobat instituirea zilei de 10 august Ziua unității civice, la inițiativa lui Liviu Pop

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege inițiat de senatorul Liviu Pop, care prevede instaurarea zilei de 10 august ca „Ziua unității civice”.

Proiectul prevede că autoritățile administrației publice și centrale locale pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în veferea organizării manifestărilor dedicate sărbătoririi acestei zile.

„Proiectul de lege privind instituirea Zilei Unității Civice are ca obiectiv conștinetizarea problemelor comunității si evidențierea importanței dialogilui și înțelegerii între membrii socității românești din țară și diaspora”, se arată în expunerea de motive.

Raportul a fost adoptat fără amendamente, cu 49 de voturi pentru, 26 contra și 8 „abțineri”.

Senatul este primă cameră sesizată, for decizional fiind Camera Deputaților.

La mitingul din 10 august 2018, din Piața Victoriei, la care au participat mii de oameni, au avut loc mai multe incidente care s-au soldat cu zeci de răniți.

Sursa: News24.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.